0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 869 тиражу

1. Динамо К. — Шахтар Д.

Тренерська дуель Олександра Хацкевича і Пауло Фонсеки — одна з небагатьох «фішок» чемпіонату України. Це дійсно цікаво, тут є реальна інтрига. У попередньому сезоні Хацкевич, маючи значно бідніший кадровий ресурс, начисто переграв Фонсеку в чемпіонаті. Але це стосується лише особистих протистоянь — золоті нагороди все-одно дісталися португальцю. Однак будь на місці Хацкевича Мірча Луческу, той би обов'язково сказав, що золото "Шахтаря" не справжнє. Також донецький клуб виявився сильнішим у фіналі Кубка України, залишивши «Динамо» без єдиного трофея. Проте команда Хацкевича стала володарем Суперкубка-2018, але далеко не факт, що гірники через цю поразку хоч трохи засмутилися. І ось чергова дуель, де на кону стоять три очки, а не малопрестижний трофей. Практично кожного року динамівці втягуються в сезон дуже важко. Всі офіційні матчі цього літа вони виграли з рахунком 1-0. Два з них — через грубі помилки «ворожих» голкіперів (П’ятова і Шуста). А гостьова перемога над «Львовом» була здобута вже після 90-ї хвилини завдяки точному удару юного Русина, який щойно вийшов на заміну. Втім, свої головні матчі «Динамо» проведе в серпні. Для київського клубу життєво важливо пробитися до групового турніру Ліги чемпіонів. Саме зараз настає той момент, коли динамівці повинні продемонструвати максимум своїх можливостей. У «Шахтаря» свої проблеми. Команда переживає найжорсткіше оновлення за останні роки. В один момент її ряди покинули Срна, Фред, Бернард і Факундо. Найближчим часом до них може приєднатися Тайсон. Це вже майже півскладу найважливіших виконавців, які формували ігровий почерк «Шахтаря» і відповідали за настрій в роздягальні. З'явилися в команді і нові обличчя. Але кожному з новобранців ще тільки належить вписатися до ігрової моделі «Шахтаря» і зрозуміти вимоги Фонсеки. У португальця залишилося півтора місяці, щоб довести команду до боєздатного стану.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-0

14/15

0-0

0-3

15/16

0-3

0-1, 3-4

16/17

3-2, 1-1

2-1, 0-0

17/18

1-0, 1-0


2. Маріуполь — Юргорден

Обидві команди повернулися на євроарену після тривалої перерви. Спочатку фаворитом вважався «Юргорден», але шведи не змогли вичавити максимум із домашньої гри. Більш того, вони були близькими до поразки, проте зуміли відігратися в компенсований час (1-1). Повторна зустріч відбудеться в Одесі. Всі намагання «Маріуполя» затягнути скандинавів на берег Азовського моря виявилися марними. Але і чорноморське узбережжя — теж не найгірше місце. Що стосується шансів, то вони тепер рівні. Багато буде залежати від того, хто заб'є першим. Якщо «Маріуполь» відмовиться від своєї гри і з перших хвилин розпочне захищати нулі на табло, то власними руками підпише собі вирок. Рано чи пізно «Юргорден» досягне свого. А ось у «Маріуполя» потенціалу для посилення атакуючої гри практично немає.


3. АІК — Нордшелланн

Данці могли отримати більше користі з першого матчу, але в підсумку ледь не втратили перемогу (1-0). Вони відкрили рахунок на 11-й хвилині, після чого продовжували тиснути на ворота суперника. Однак на початку другого тайму шведи заробили пенальті, але не змогли його реалізувати. Звісно, результат їх розчарував, але він залишає АІКу непогані шанси на домашній реванш.


4. Прогресс — Гонвед

Хтось може в це не повірити, але в протистоянні суперників із Люксембургу та Угорщини шанси на вихід до наступного раунду приблизно рівні. Це той самий «Прогресс», який рік тому вибив із Ліги Європи шотландський «Рейнджерс». А вже цього літа «Прогресс» за сумою двох матчів виявився сильнішим азербайджанців із «Габали» (2-0 на виїзді та 0-1 вдома). Представник Люксембургу цілком міг не програти угорському «Гонведу» на його полі, однак пропустив єдиний гол на 82-й хвилині (0-1). Проте шанси на реванш оцінюються досить високо.


5. Вікінгур — Торпедо Кт.

Якщо кутаїські торпедівці не почнуть валяти дурня на Фарерських островах, то без проблем доведуть почате до переможного кінця. Доробок у них пристойний (3-0), а суперник цілком може виграти вдома, але не з такою величезною різницею. До слова, обидві команди зазнали невдачі у першому відбірковому раунді Ліги чемпіонів. «Вікінгур» двічі поступився фінському ХІКу, тоді як «Торпедо» обмінялася перемогами з молдавським «Шерифом» (2-1 вдома та 0-3 на виїзді).


6. Раднічки — Маккабі Т-А

У Тель-Авіві дався взнаки вищий клас представника Ізраїлю. До перерви «Маккабі» придивлявся до маловідомого суперника, а в другому таймі додав і двічі вразив його ворота (2-0). У матчі-відповіді ізраїльтянам зовсім не обов'язково перемагати. Головне — здобути путівку до наступного раунду мінімальними зусиллями.


7. Сараєво — Аталанта

Ранній старт сезону — це найгірше, що можна побажати італійському клубові. Тим більше, до нього «Аталанта» зовсім не готувалася. Справа в тому, що бергамці мали зайняти місце дискваліфікованого «Мілана» в груповому турнірі. Але «червоно-чорні» оскаржили рішення УЄФА і виграли суд у Лозанні. Як підсумок, замість середини вересня євросезон для «Аталанти» розпочався наприкінці липня. Перша половина домашньої гри проти «Сараєво» склалася для підопічних Гасперіні якнайкраще. Вони двічі вразили ворота суперника і готувалися спокійно довести справу до перемоги. Однак «спокійно» в них не вийшло. Після перерви боснійці активізувалися, і цього вистачило для того, аби в середині другого тайму відзначитися двічі протягом шести хвилин (2-2). «Аталанта» отримала хороший урок і зобов'язана зробити з нього висновки. Вона все ще залишається фаворитом пари.


8. Домжале — Уфа

Для дебюту на євроарені російському клубові дістався не найприємніший суперник. У кваліфікації єврокубків «Домжале» виступає з року в рік. Наприклад, минулого літа представник Словенії вибив із Ліги Європи німецький «Фрайбург», після чого поступився майбутньому фіналісту «Марселю». А «Уфа», тим часом, залишилася без тренера, який, власне, і здобув для неї цю путівку. Сергій Семак пішов на підвищення до «Зеніту», а його місце унаслідував маловідомий Сергій Томаров. Матч на поле «Уфи» обійшовся без голів (0-0).


9. Сарпсборг — Санкт-Галлен

В домашній грі швейцарцям довелося відіграватися. Вони пропустили вже на шостій хвилині, але все-таки вирвали мінімальну перемогу (2-1). Втім, легко в Норвегії їм точно не буде.


10. Дріта — Дюделанж

Євросезон-2018/19 ці клуби розпочали в Лізі чемпіонів. Косівська «Дріта» стала переможцем міні-турніру, де крім неї брали участь чемпіони Андори, Сан-Марино та Гібралтару. А потім у «Дріти» не було шансів проти шведського «Мальме». В той самий час «Дюделанж» намагався на рівних битися з угорським «Віді» і був близьким до успіху (1-1 вдома та 1-2 на виїзді). Успіх, нехай і дуже відносний, прийшов до команди з Люксембургу в першій грі проти «Дріти» (2-1).


11. Крузейдерс — Олімпія

Як і у випадку з попередньою парою, ці клуби теж зазнали невдачі в кваліфікації Ліги чемпіонів. «Крузейдерс» поступився «Лудогорцю», тоді як «Олімпія» після двох нічиїх пропустила вперед «Карабах». Втім, проблем у першій грі проти північноірландців словенці не зазнали (5-1).


12. Хафнарфьордюр — Хапоель Х.

З кожним роком виявляється все менше охочих «нарватися» на представника Ісландії в кваліфікації єврокубків. Крім надзвичайно складного і далекого виїзду, ісландські клуби самі по собі стали значно сильнішими, ніж було раніше. Ось і «Хафнарфьордюр» здобув почесну нічию в Хайфі (1-1), після чого цілком може замахнутися на сумарну перемогу.


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!