0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 860 тиражу

1. Франція — Бельгія

Прагматичний футбол у виконанні французів продовжує приносити свої плоди. На стадії плей-офф вони заслужено обіграли Аргентину (4-3) та Уругвай (2-0). Серед команд, що залишилися в турнірній сітці, саме Франція вважається головним претендентом на світову корону. Але інтрига полягає в тому, що Бельгія одного фаворита вже вибила. У чвертьфіналі команда Мартінеса сенсаційно обіграла бразильців (2-1). Також в активі бельгійців перемога над Англією, що також зіграє в півфіналі чемпіонату світу.


2. Хорватія — Англія

Обох суперників у матчах на вибування хорвати обіграли лише по пенальті. У той же час англійці в досить економному стилі завдали поразки шведам (2-0). Підопічні Саутгейта зберегли сили та емоції, які стануть їм у нагоді в цьому півфіналі. Цілком можливо, саме цей фактор стане вирішальним при визначенні переможця.


3. Флора — Хапоель Б-Ш

У минулому році «Флора» стала 11-разовим чемпіоном Естонії. Але одна справа — збирати трофеї на внутрішній арені, і зовсім інша — конкуренція на рівні єврокубків. А там три роки поспіль клуб із Таллінна поступається своєму першому супернику. У 2015-му це були македонські «Работнічки», у 2016-му — «Лінкольн» із Гібралтару, у 2017-му — словенський «Домжале». Проти «Хапоеля» з Беер-Шеви, який минулої осені виступав у груповому турнірі Ліги Європи, у «Флори» немає жодного шансу.


4. Торпедо Кт. — Шериф

Торпедівці з міста Кутаїсі стали 4-разовими чемпіонами Грузії. Втім, чергового успіху на внутрішній арені їхнім уболівальникам довелося чекати довгих 15 років. Що стосується єврокубків, то рік тому «Торпедо» з тріском поступилося словацькому «Тренчину» (1-8 за сумою двох матчів). І наостанок ще один факт, після якого бажаючих поставити на успіх грузинської команди не залишиться зовсім. За останні 20 років у рамках єврокубків торпедівці не пройшли жодного суперника. Є цікаві новини з табору «Шерифа». Нещодавно цю команду очолив хорват Горан Сабліч. Той самий, який значний відрізок своєї кар'єри провів у київському «Динамо».


5. Дюделанж — Відеотон

«Дюделанж» — ще одна команда, яка за 20 років на євроарені не пройшла жодного раунду. Ось тільки, на відміну від кутаїського «Торпедо», чемпіон Люксембургу не пропустив за ці роки жодного розіграшу. Втім, останнім часом «Дюделанж» почав показувати зуби. Два роки тому він нав'язав боротьбу «Карабаху» (1-1 вдома і 0-2 на виїзді), а минулого літа зазнав двох мінімальних поразок від кіпрського АПОЄЛа (по 0-1). І якщо за сумою двоматчового протистояння шансів у «Дюделанжа» немає зовсім, то зачепитися за позитивний результат у домашній грі він цілком здатний. Рік тому угорський «Відеотон» намагався продертися крізь кваліфікацію Ліги Європи, де по черзі вибив мальтійський «Бальцан», естонський «Нимме Калью» і, увага, французький «Бордо». Однак впоратися з белградським "Партизаном" біля самих воріт до групового турніру «Відеотон» не зміг.


6. Корк Сіті — Легія

Чемпіонат Ірландії проходить за системою «весна-осінь». Це додає шансів «Корк Сіті», який став найсильнішим клубом своєї країни лише втретє. Про непогану форму господарів також свідчить їхнє лідерство в чемпіонаті-2018. Що стосується єврокубків, то рік тому «Корк» виступав у кваліфікації Ліги Європи, де двічі виграв у естонської «Левадії», а потім двічі поступився АЄКу з Ларнаки. У будь-якому разі, ірландці можуть зіграти на рівних з «Легією» лише в домашньому матчі.


7. Судува — АПОЄЛ

Минулий рік став найкращим в історії «Судуви». Вперше в своїй історії вона виграла чемпіонат Литви. Крім цього, «Судува» пройшла відразу трьох суперників у кваліфікації Ліги Європи — білоруський «Шахтар», латвійську «Лієпаю» та швейцарський «Сьон». І тільки в раунді плей-офф литовці пропустили вперед болгарський «Лудогорець», хоча намагалися грати з ним на рівних (0-0 вдома і 0-2 на виїзді). І хоча останнім часом представники Кіпру на євроарені досить боєздатні, в цій парі цілком може виникнути несподівана інтрига.


8. Олімпія Л. — Карабах

На відміну від «Марібора», який на євроарені час від часу «стріляє» пристойними результатами, «Олімпія» з року в рік поповнює колекцію власних невдач. У двох останніх євросезон вона провела в Європі рівно по одному раунду. Влітку 2016- го «Олімпія» вилетіла в результаті протистояння зі словацьким «Тренчином», а рік тому двічі поступилася фінському ВПС. «Карабах» — клуб зовсім іншого масштабу. Восени минулого року він змагався з «Атлетико», «Челсі» і «Ромою» в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Саме «Карабах» доклав руку до того, що «Атлетико» вилетів з турніру вже після осінньої стадії — дві зустрічі між цими командами завершилися внічию. До слова, нещодавно розташування чемпіона Азербайджану залишив український голкіпер Антон Коніболоцький, який так і не спромігся завоювати місце в основному складі.


9. Валюр — Русенборг

«Валюр» став чемпіоном Ісландії вперше після успіху 2007 року. Однак команда продовжує перебувати в гарному тонусі і лідирує в чемпіонаті-2018. Рік тому «Валюр» продемонстрував свої можливості в кваліфікації Ліги Європи. Спочатку представник Ісландії виявився сильнішим латвійського «Вентспілса», а потім поступився словенському «Домжале». Проти статусного «Русенборга» шансів у ісландців небагато, але в Рейк'явіку господарі цілком здатні поборотися за позитивний результат. Минулої осені «Русенборг» досить слабко провів груповий турнір Ліги Європи, де його суперниками були «Зеніт», «Реал Сосьєдад» і македонський «Вардар». Зараз клуб із Тронхейма посідає другий рядок у чемпіонаті Норвегії, маючи значне відставання від «Бранна».


10. Самтредія — Тобол

Останнім часом «Самтредія» постійно перебуває в групі лідерів чемпіонату Грузії, але завоювати «золото» ніяк не може. 2017 рік виявився для неї «бронзовим», що дозволить втретє поспіль представляти Грузію на євроарені. Дві попередні спроби виявилися невдалими. «Самтредія» вилітала, ледве встигнувши стартувати, причому в обох випадках постраждала від представників Азербайджану — «Габали» і «Карабаху». А ось «Тобол» повертається в Європу через сім років після невдалого протистояння з братиславським «Слованом» в кваліфікації Ліги чемпіонів. Втім, завоювати європейську путівку за спортивним принципом «Тоболу» не вдалося, оскільки в чемпіонаті Казахстану він фінішував лише п'ятим. Однак «Ордабаси» до єврокубків не допустили, і «Тоболу» дісталося вакантне місце.


11. Бананц — Сараєво

Після четвертого місця в чемпіонаті Вірменії «Бананц» знову перевірить себе на євроарені. Тут він виступає досить регулярно, але без особливого блиску. Два роки тому була безславна поразка від кіпрської «Омонії», а остання перемога за сумою двох матчів датована 2005-м роком. Судячи з усього, навіть проти такого скромного клубу, як «Сараєво», особливих шансів у «Бананца» немає.


12. Вадуц — Левскі

«Вадуц» представляє Ліхтенштейн, але виступає в чемпіонаті Швейцарії. За результатами попереднього сезону він фінішував четвертим у другому дивізіоні. Команда досить боєздатна, регулярно проходить одного-двох суперників у кваліфікації Ліги Європи. Створити проблеми для «Левскі» «Вадуц» цілком спроможний. 26-разовий чемпіон Болгарії не вигравав чемпіонат країни з 2009 року, а в минулому сезоні став третім. До слова, з серпня минулого року «Левскі» виступає під керівництвом відомого італійського фахівця Деліо Россі.


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!