0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 856 тиражу

1. Німеччина (1) — Швеція (24)

Головною сенсацією першого тижня російського «мундіалю» стала поразка діючих чемпіонів світу від мексиканців (0-1). На такий результат шанувальники «Спортпрогнозу» зробили всього 4% ставок. Швеція, як і Мексика, теж здатна впертися в поєдинку проти одного з головних фаворитів ЧС-2018. Не дарма ж команда «Тре Крунур» останнім часом стала грозою авторитетів. Шведам вдалося обіграти Францію в рамках відбіркового турніру (2-1), а в плей-офф вони здолали Італію (1-0 вдома, 0-0 на виїзді).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

3–0

ТМ 2006

ТМ 2010

0–0

4–4

відб. ЧС-2014

5–3


2. Південна Корея (57) — Мексика (15)

Аби зберегти шанси на вихід до плей-офф, Південна Корея має не лише атакувати, але й перемагати. Мексиканцям буде дуже зручно проявити свої найкращі якості на тлі опонента, що поступається в класі. У них досить потужний та досвідчений півзахист, який має перевершити своїх візаві. Крім цього, мексиканські хавбеки здатні «розстріляти» ворота супротивника ударами з далекої відстані. В атаці ж будуть імпровізувати досвідчений Чічаріто і молодий Лосано з ПСВ. Загалом, все йде до того, що Мексика здобуде другу перемогу на турнірі.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

Кубок КОНКАКАФ-2002

4–2 (пен.)

ТМ-2006 (н. п.)

1–0

ТМ 2014 (н. п.)

0–4


3. Японія (61) — Сенегал(27)

Фаворитом пари вважається Сенегал. У єдиної африканської команди, що здобула перемогу в першому турі ЧС-2018, є лідери у всіх лініях, а більшість гравців виступають у провідних європейських чемпіонатах. Причому різнопланових нападників у сенегальців навіть більше, ніж гравців інших амплуа. Один із них — Садіо Мане з «Ліверпуля» — входить до десятки кращих гравців планети на своїй позиції. У Японії все ті ж лідери, що були чотири роки тому. Ось тільки Нагатомо, Хонда, Кагава і Окадзакі стали значно старшими. Турнір у Росії для них — останній шанс досягти чогось серйозного на рівні збірних. Під час підготовки до ЧС-2018 Японія не спромоглася обіграти Малі (1-1) і Гану (0-2). Знайти аргументи проти ще сильнішого Сенегалу їй буде складно. Хтось поцікавиться: а як же японці в першому турі обіграли колумбійців, які також мають більш високий рейтинг? Відповідь проста: починаючи з третьої хвилини Колумбія грала в меншості. Але навіть попри цю обставину та остаточний рахунок на табло зустріч проходила в практично рівній боротьбі.


4. Польща (8) — Колумбія (16)

Результати першого туру в цьому квартеті дещо збентежили. Але якщо пом'якшувальною обставиною для колумбійців цілком може стати вилучення в їхньому складі вже на третій хвилині, то беззубій грі у виконанні поляків жодних виправдань бути не може. Більш того, команда Адама Навалки стала одним з головних розчарувань першого тижня ЧС-2018. Тепер обидва суперники не мають права на помилку. І навіть нічия для обох збірних занадто ризикована. Шанси латиноамериканців виглядають дещо вищими принаймні через більш організовану захисну лінію та зіграний склад. Поразка від Японії стала першою для них у 2018 році. А поляки практично в кожному матчі демонструють усьому світові власні проблеми в обороні.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1–2

ТМ 2006


5. Уругвай (14) — Росія (70)

У групі А відбудуться поєдинки третього туру. Заробивши по шість очок у стартових матчах, Уругвай і Росія розіграють перше місце в своєму квартеті. Однак суперників в 1/8 фіналу вони отримають кількома годинами пізніше, коли фінішують розбірки в групі В. У будь-якому разі, безсумнівними плюсами Уругваю залишаються тренерський досвід Табарреса, наявність у складі форвардів світового класу, а також надійна лінія оборони. Крім того, Суарес забивав збірній Росії шість років тому, так чому б йому знов не розписатися в її воротах? Ігор Акінфеєв, як відомо, показує надійну гру лише на внутрішній арені, тоді як на міжнародному рівні часто припускається грубих помилок. Також слід зазначити, що це перший серйозний суперник для росіян на домашньому «мундіалі».

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ТМ 2012

1–1


6. Саудівська Аравія (67) — Єгипет (45)

Ці збірні виявилися явно не готові до виступів на такому рівні. Весь Єгипет молився на одужання Мохаммеда Салаха, але він пропустив першу гру, а в другий не був схожий на себе. «Плану Б» в Ектора Купера не виявилося. Цілком можливо, лідер єгиптян скаже своє вагоме слово тоді, коли крім честі його команді захищати вже нічого.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

Кубок конфедерацій-1999

5–1

0–1

ТМ 2005

ТМ 2007

1–2


7. Мінськ — Гомель

Мінчани прагнуть показувати цікавий футбол в чемпіонаті Білорусі. Правда, футболісти атакуючої ланки мають низький рівень кваліфікації, через що у них накульгує реалізація гольових моментів. Приблизно ті ж проблеми тягнуть на дно таблиці й «Гомель».

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1–2

2014

0–1

1–0

2015

0–3

0–2

2017

1–2


8. Луч (Мінськ) — Торпедо-БелАЗ

«Луч» — один із трьох дебютантів вищої ліги. Ще зі старту сезону у новачка почалися складнощі з адаптацією, пов'язані з відставанням в класі від абсолютної більшості конкурентів. Тому максимум своїх можливостей чергова столична команда в білоруській еліті демонструє лише у зустрічах з аутсайдерами. А ось суперники, що розташувалися в першій десятці, на даний момент мінчанам не по зубах. І навіть жодинські «автозаводці», яких відносять до числа твердих середняків, мають вигравати у «Луча» без зайвих проблем.


9. Стремсгодсет — Ранхейм

Раніше суперники не зустрічалися в рамках чемпіонату, а ось в Кубку їхні шляхи перетнулися зовсім нещодавно на стадії 1/8 фіналу. «Стремсгодсет» виявився сильнішим за дебютанта елітного дивізіону (2-0), хоча зустріч проходила в рівній боротьбі. Незважаючи на місце в нижній частині таблиці, «Стремсгодсет» перевершує гостей за своїм потенціалом, і спробує знову довести власну перевагу. Важливо, що в господарів є забивний форвард — Маркус Педерсен з десятьма голами лідирує в турнірі бомбардирів.


10. Старт — Крістіансунн

«Крістіансунн» існує всього 15 років, а в норвезькій еліті проводить лише другий сезон. У попередньому команда фінішувала сьомою, а зараз йде дев’ятою. А ось «Старт» із його столітньою історією перебуває в зоні вильоту. Коли команда виступає невдало, то й наставники там надовго не затримуються. Зневірившись у кваліфікації англійських фахівців, нещодавно керівництво вирішило довіритися Рекдалю, що проявив себе у «Волерензі» та «Олесунні». Цілком можливо, слідом за новим тренером до «Старта» прийдуть і позитивні результати.


11. Одд — Бранн

Якщо «Бранн» прогресує протягом двох останніх сезонів і на даний момент впевнено лідирує в чемпіонаті, то «Одд» поступово здає власні позиції. Головний фактор успіху гостей — бетонна оборона. За 13 матчів суперники вразили ворота «Бранна» лише п’ять разів.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

4–0

2014

1–0

1–3

2016

0–0

0–0

2017

0–2


12. Лахті — КуПС

Незважаючи на позапланові втрати очок, гості вважаються одним з головних кандидатів на високі місця. Скласти конкуренцію КуПСу цілком здатний «Лахті». На користь господарів говорить дивовижна стабільність. Так, до шестиматчової безпрограшної серії на власному полі вони можуть додати три вдалих поєдинки на виїзді. «Лахті» фінішував четвертим у попередньому сезоні і зараз знаходиться на тій же позиції, яка надзвичайно зручна для атаки на призові місця.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1–0

2015

3–0, 0–1

0–0, 1–1

2016

0–2

1–2, 1–1

2017

2–2

2018

1–1


* — в дужках місця в рейтингу ФІФА для національних збірних від 7 червня 2018 року


Автор анонса: Віктор ГРИЦИК

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!