0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 855 тиражу

1. Польща (8) — Сенегал (27)

Адам Навалка привіз до Росії дуже зрілу та зіграну команду, для якої вихід із групи має стати мінімальним завданням на цьому турнірі. У поляків є лідери в кожній лінії, є глибока лава запасних, є здорові амбіції. І найголовніше, у них є Роберт Левандовські — форвард світового рівня, здатний «зробити різницю» в рівному матчі. У більшості випадків африканські збірні приїжджають на чемпіонати світу в статусі «темних конячок». Дуже часто одна з них стає відкриттям турніру. Складно сказати, на що здатна нинішня збірна Сенегалу, але постачальником очок у своїй групі вона точно не буде.


2. Росія (70) — Єгипет (45)

Незважаючи на песимістичні очікування, у стартовій грі Росія розгромила Саудівську Аравію з рахунком 5-0. Але наступний суперник значно сильніший. Обіграти команду Ектора Купера — завдання не з простих, і збірна Уругваю в цьому переконалася. Аргентинський фахівець не перший день у футболі. І хоча останнім часом він зазнав чимало тренерських невдач, збірна Єгипту виявилася саме тією командою, якій Купер підходить майже ідеально. Що стосується Мохаммеда Салаха, то він не встиг відновитися до першого матчу, однак до другого лідер єгиптян точно буде в строю. Інша справа, кондиції Салаха після тривалого простою залишають бажати кращого.


3. Португалія (4) — Марокко (41)

Яскрава нічия у виконанні Португалії та Іспанії стала окрасою стартового туру. Але це був той самий випадок, коли обидва суперники давали грати один одному. Тепер же одна з команд цілковито зосередиться на обороні і на нейтралізації Кріштіано Роналдо, який оформив хет-трик уже в першій грі. Майже напевно у португальців будуть проблеми в цій зустрічі, адже збірна Марокко — це далеко не подарунок. Вона програла Ірану завдяки дикій випадковості, від якої ніхто не застрахований. Тепер же марокканцям будь-якою ціною потрібно здобути позитивний результат, яким для них стане навіть нічия.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ЧС-1986 (група)

1-3


4. Данія (12) — Австралія (36)

Якщо за збірну Австралії береться голландський фахівець, це цілком може призвести до непоганого результату. Досить згадати часи, коли австралійців тренував Гус Хіддінк. Зараз ця місія покладена на Берта ван Маарвейка, який очолив збірну Австралії вже після відбірної кампанії. Цікаво, що ван Маарвейк вивів на ЧС-2018 Саудівську Аравію, але сторони не змогли домовитися про продовження співпраці. Цей досвідчений фахівець добре знає, як підводити команду до великого турніру. Збірна Нідерландів під його керівництвом завоювала «срібло» на ЧС-2010. І хоча австралійці помітно поступаються данцям в класі, вони спробують компенсувати це відставання за рахунок інших якостей. Іншими словами, перемога данцям зовсім не гарантована. Вони обіграли перуанців, хоча грали значно гірше. А ось австралійці можуть пишатися матчем проти Франції, в якому зовсім не заслуговували на поразку.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ТМ-2007

3-1

ТМ-2010

0-1

2-0

ТМ-2012


5. Аргентина (5) — Хорватія (20)

В такому посередньому темпі, в якому хорвати рухалися проти нігерійців, сильнішу лінію оборони не розгойдати. І ось тут виникає питання: чи то хорвати берегли сили для більш важливих подій, чи то вони вже не можуть грати швидше? І ще одна важливе спостереження. Маючи таких хлопців, як Модріч і Ракітіч, команда Даліча постійно вдавалася до верхових навісів до воріт суперника. Так, там у нього є Манджукіч, що відмінно діє на другому поверсі. Але ж хорвати вміють грати і зовсім інакше, в чому безліч разів переконувалися їхні суперники. За певних обставин Хорватія цілком може стати сенсацією турніру, однак існує цілий ряд стримуючих факторів. Один з них — фігура головного тренера, який ніколи не працював на такому рівні. У Аргентини є Мессі, а значить вона може виграти будь-який матч у будь-якого суперника. Багато хто говорить, що це останній шанс Леонеля досягти успіху на рівні збірних. За останні роки Аргентина програла кілька великих фіналів, але зараз до фіналу ще потрібно потрапити. Стартувала вона зовсім погано і за результатом, і за рівнем гри.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ЧС-1998 (група)

1-0

ТМ-2006

2-3

ТМ-2014

2-1


6. Нігерія (48) — Ісландія (22)

Після виходу до чвертьфіналу Євро-2016 від ісландців знову чекають чогось особливого. І вони влаштували концерт уже в стартовій грі проти Аргентини (1-1). Тепер ісландці абсолютно точно претендуватимуть на вихід із групи, адже обіграти дезорганізованих нігерійців їм точно до снаги. При цьому за сумарним класу гравців африканська команда не поступається європейцям. Ось тільки в першому турі Нігерія залишила зовсім слабке враження. Вона начисто поступилася хорватам, які теж особливо не вразили.


7. Сербія (34)— Швейцарія (6)

Досить сумнівно, що цей матч стане прикрасою турніру. Навряд чи глядачі побачать велику кількість голів. Цілком може статися так, що їх не буде зовсім. Шанси європейських збірних приблизно рівні. У їхніх складах дуже багато досвідчених футболістів, а значить кількість помилок буде зведено до мінімуму. А без помилок, як відомо, не буває голів.


8. КуПС — ХІК

У чемпіонаті Фінляндії команди ледь пройшли третину турнірній дистанції, а ХІК уже випереджає найближчого переслідувача на вісім очок. Відставання КуПСа від лідера складає 11 балів. При цьому в очному матчі ХІК зазнав від КуПСа домашньої поразки. Ймовірність реваншу досить висока. КуПС демонструє посередні результати вдома (+3=2-2), тоді як ХІК практично не припускається помилок на виїзді (+6=2-0).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0-0

2015

0-1, 3-2

1-4

2016

0-1, 3-2

0-2

2017

0-1, 0-2

2018

2-1


9. Ільвес — Лахті

Стартовий відрізок чемпіонату обидві команди можуть занести собі до активу. Вони прописалися у верхній частині таблиці і цілком можуть боротися за друге місце. Втім, з таким же успіхом за кілька турів «Ільвес» і «Лахті» можуть опинитися в другій шістці. Що стосується очної зустрічі, то тут певну перевагу мають господарі. «Ільвес» потужно проводить домашні матчі і жодного разу в них не поступився (+3=3-0). А ось «Лахті» на виїзді не проти зіграти внічию (+2=4-1).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-2, 2-1

2015

1-3

2-0

2016

2-3, 0-0

2-1, 1-1

2017

0-0

2018

0-2


10. ВПС — Марійхамн

Календар чемпіонату Фінляндії складений таким дивним чином, що на стартовому відрізку ВПС переважно грав удома. Але навіть за рахунок цього клуб із Вааси не спромігся вибратися до верхньої частини таблиці. Домашні показники ВПС зовсім не вражають (+2=3-3). Інша справа, що й «Марійхамн» у гостьових зустрічах поводиться досить скромно (+1=2-3).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-0, 0-1

2015

0-2

0-2

2016

0-0, 2-2

0-0

2017

0-1, 1-1

2018

2-2


11. ТПС — Інтер Т.

Дербі міста Турку, що проходило в рамках першого кола, завершилося несподіваною перемогою ТПС, який щойно повернувся з другого дивізіону. Втім, до сих пір ця перемога залишається єдиною для ТПС в 2018 році. Якщо номінальні господарі продовжать перемагати виключно в дербі, то дуже швидко повернутися туди, звідки прийшли.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-1, 2-1

2013

1-1

1-6

2014

2-3, 1-2

0-0

2016

0-2

2018

2-1


12. ПС Кемі — РоПС

Домашня статистика «Кемі» не витримує жодної критики (+1=2-4). Це ще один претендент на пониження в класі. Гості дуже вдало стартували, але потім дещо підсіли. В результаті відставання від ХІКа збільшилася до восьми очок, зате переслідувачі накотили на другу команду чемпіонату щільним пелотоном. Втім, у червні до РоПСа повернулася стабільність, і він знову кинувся наздоганяти лідера. В порівнянні з останніми сезонами, команда помітно поліпшила гостьові показники (+3=3-1).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0-0

2010

1-4

3-1, 0-2

2016

0-5

1-1

2017

1-3, 1-0

2018

0-3


* — у дужках місця в рейтингу ФІФА для національних збірних від 7 червня 2018 року


Автор анонса: Віктор ГРИЦИК

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!