0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Англія - Україна: матч для кожного українця!

Відбірковий турнір Євро-2024 ми розпочинаємо на "Уемблі". Так само було 11 років тому, коли стартував відбір на ЧС-2014. Тоді наша збірна виступала під керівництвом Олега Блохіна, на полі був її нинішній наставник Руслан Ротань, а гол у ворота англійців забив Євген Коноплянка. Щоправда, Френк Лемпард врятував Англію від поразки, реалізувавши пенальті на 87-й хвилині (1-1). Майже відразу Олег Блохін залишив збірну заради київського "Динамо", а ЧС-2014 пройшов без нас...

Востаннє турнірні шляхи Англії та України перетнулися влітку 2021 року, коли проходила фінальна частина Євро-2020. Тоді підопічні Андрія Шевченка несподівано дійшли до чвертьфіналу, однак команда Гарета Саутгейта не залишила їм жодного шансу (0-4). Англія зіграла у фіналі того турніру, але програла італійцям у серії пенальті.

Тепер збірні України, Англії та Італії, а разом із ними Північна Македонія і Мальта змагаються за путівки на Євро-2024. У четвер македонці обіграли Мальту (2-1), тоді як Англія з аналогічним рахунком перемогла Італію.

Матч відбувався в Неаполі на стадіоні імені Марадони, причому гості могли вирішувати всі питання ще в першому таймі. Вони швидко вийшли вперед зусиллями Деклана Райса, а на 44-й хвилині Харрі Кейн реалізував пенальті. І майже відразу Джек Гріліш міг остаточно поховати збірну Італії, але своєю нагодою він не скористався. Замість цього господарі відіграли один гол на початку другого тайму, а далі була надзвичайно нервова кінцівка для обох команд. На 80-й хвилині арбітр запалив червоне світло перед Люком Шоу, і в кінцівці Англія тільки відбивалася. Врешті-решт вона захистила цю перемогу, але другий тайм у її виконанні зовсім не вразив.

Тепер Люк Шоу не зіграє проти України, як і травмований Маркус Решфорд. Але це зовсім не означає, що нашій команді на "Уемблі" буде легко. У нас вистачає своїх проблем, які потрібно вирішувати Руслану Ротаню. Саме він має віддуватися за нерішучість керівництва УАФ, яке за півроку так і не знайшло заміну Олександру Петракову. Зараз ми чекаємо Сергія Реброва, який нібито дав згоду на роботу зі збірною, але до 30 червня у нього чинний контракт в ОАЕ. Ось і виходить, що Ротань одночасно обіймає три посади - він очолює "Олександрію" і молодіжну збірну України, а також виконує обов'язки головного тренера першої збірної.

Втім, під час матчу на "Уемблі" ці нюанси нікого не хвилюватимуть. Ми сподіваємося на чудову форму Олександра Зінченка і Віктора Циганкова, на мотивацію Михайла Мудрика, на надійність Анатолія Трубіна. У нас є аргументи проти однієї з найсильніших збірних світу, а в наших хлопців є величезне бажання підтримати співвітчизників у ці непрості часи. Вболіваємо за Україну разом!

P.S. Матч Англія - Україна відкриває програму 160 тиражу лотереї "Спортпрогноз". Також у цьому тиражі представлений товариський матч між молодіжними збірними Італії та України. Бажаємо вдалих прогнозів!


Ми у Viber!