0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Сьогодні - Всеукраїнський день футболу!

Традиційно 29 квітня відзначається Всеукраїнський день футболу. Рівно 32 роки тому національна збірна України записала першу сторінку до свого літопису. Історична подія відбулася в Ужгороді, де наша команда поступилася збірній Угорщини з рахунком 1:3, а перший гол у складі "синьо-жовтих" забив форвард одеського "Чорноморця" Іван Гецко.

Тоді ніхто навіть не мріяв, що вже за 14 років збірна України виступатиме на першому для себе чемпіонаті світу. І не просто виступатиме, а увірветься до вісімки найкращих на ЧС-2006. На Євро-2020 ми також фінішували у топ-8, а тепер покладаємо великі сподівання на Євро-2024.

А хіба можна було уявити, що Україна разом із Польщею стануть господарями Євро-2012, і саме в Києві відбудеться фантастичний фінал Іспанія - Італія. А ще за шість років той самий Київ блискуче організує фінал Ліги чемпіонів між "Реалом" та "Ліверпулем".

Перші українські успіхи в єврокубках прийшли ще в 90-х, коли київське "Динамо" у двох сезонах поспіль ставало чвертьфіналістом і півфіналістом Ліги чемпіонів. А потім був неймовірний 2009-й, коли донецький "Шахтар" завоював Кубок УЄФА у Стамбулі. А як не згадати 2015-й, коли "Дніпро" дібрався до фіналу Ліги Європи, але поступився у Варшаві іспанській "Севільї".

І незабутній 2004-й, коли Андрій Шевченко став володарем Золотого м'яча, продовживши славетні традиції Олега Блохіна та Ігоря Бєланова. І 2019-й, коли збірна України U-20 виграла молодіжний чемпіонат світу в Польщі. А ще 2009-й, коли збірна України U-19 здобула золото юніорського чемпіонату Європи, матчі якого проходили в Донецьку та Маріуполі.

А що ми маємо сьогодні? А сьогодні українець Артем Довбик одноосібно очолює список бомбардирів іспанської Ла Ліги, українець Андрій Лунін майже самотужки затягнув "Реал" до півфіналу Ліги чемпіонів, а ще тисячі українців продовжують грати у футбол, незважаючи на страшну війну. Саме в ній ми здобудемо свою головну перемогу. Перемогу заради нашої свободи, заради нашого майбутнього, заради наших дітей. І ми обов'язково гратимемо у футбол, незважаючи ні на що. Слава Україні!


Поділитись:
29 квітня 2024
Ми у Viber!