0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«М.С.Л.» продовжує підтримувати український кінематограф

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» представив свій національний конкурс українських короткометражних і повнометражних фільмів на Гамбурзькому кінофестивалі «FILMFESTHAMBURG». 

Через складну ситуацію, пов’язану з повномасштабною війною росії проти України, організатори фестивалю запросили «Молодість» представити національний конкурс зі своїм власним журі з 30 вересня по 5 жовтня в ганзейському місті-побратимі Києва.

Вперше в історії «Молодості» конкурс включав і повнометражні фільми. Переможцем цього конкурсу став фільм «Стоп-земля» Катерини Горностай, який отримав «Скіфського оленя» та грошовий приз від оператора державних лотерей «М.С.Л.», який протягом багатьох років виступає спонсором Гран-прі кінофестивалю «Молодість».

«Війна росії проти України - це ще й спроба зашкодити нашій культурі, мистецтву, стерти нашу славетну історію з часів Київської Русі, все те, чого їм бракує і чому вони так заздрять. Тому дуже важливо підтримувати українські культурні проекти як на національному, так і на міжнародному рівні. Співпраця «Молодості» та Гамбурзького кінофестивалю «FILMFEST HAMBURG» - це потужний сигнал культурної підтримки України в Європі», - підкреслив віце-президент оператора державних лотерей «М.С.Л.» Євген Власенко.

Загалом у конкурсі взяли участь 12 короткометражних українських фільмів і 7 повнометражних. Поза конкурсом були продемонстровані документальний фільм члена журі Єви Нейман «Привоз», що став фільмом-закриттям програми, і збірка переможців і лауреатів «Молодості» воєнної тематики.


Поділитись:
11 жовтня 2022
Ми у Viber!