0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Європейські лотереї на допомогу Україні

Ми вже раніше писали про провідну роль Польщі та Литви в допомозі Україні в боротьбі з російською агресією.

З часу російського вторгнення в Україну багато членів Європейської Лотерейної Асоціації проявили свою солідарність з народом України, зробили та продовжують робити багато добрих справ для нашої країни.

Сьогодні ми наводимо декілька прикладів допомоги лотерейних операторів європейських країн. 

АВСТРІЯ

1

  • - Основний напрямок економічної діяльності австрійських лотерей – крім забезпечення високої якості ігор – добробут Австрії та її населення. Це є основою для їх спонсорської діяльності, особливо в соціальній та гуманітарній сферах. У певних ситуаціях, однак, цього просто недостатньо. Іноді їх соціально-політична відповідальність не може обмежуватися лише Австрією, але має включати дії за межами кордонів своєї юрисдикції.
  • - Війна росії проти України та її катастрофічні гуманітарні наслідки – саме такий випадок. У першій акції допомоги Casinos Austria та Austrian Lotteries Group пожертвували 75 000 євро благодійній організації «NachbarinNot» («Сусід у нужді») для України.
  • - Напрямки програми корпоративного волонтерства, в рамках якої австрійські колеги могли працювати і в робочий час, також було розширено: тепер вони це роблять, надаючи гуманітарної допомоги людям в Україні та українським біженцям в Австрії.
  • - Співробітники організували збір необхідних медичних товарів для підтримки охорони здоров’я вУкраїні.
  • - Більше не приймаються ставки на російські та білоруські команди та ліги.


БЕЛЬГІЯ

2

Loterie Nationale Loterij

  • - Бельгійська національна лотерея пожертвувала 1,9 мільйона євро на першочергову допомогу біженцям зУкраїни. Гроші підуть на підтримку кількох організацій у наданні Україні невідкладної допомоги. Це включає медичну допомогу, харчування, гігієну, психосоціальну консультацію тазахист. Такі організації, як, наприклад, «Червоний Хрест» чи Artsen Zonder Grenzen –Лікарі без Кордонів, вже є частиною «добрих справ» Національної лотереї, які отримують пожертвування щороку. Ці 1,9 мільйона євро підтримки Україні є додатковими до інших ініціатив.
  • - Компанія також здійснює інші конкретні програми підтримки біженців. Наприклад, 60 комп'ютерів було передано організації «Digital for Youth», яка в свою чергу передасть їх молодим українським біженцям у Бельгії.


ЧЕСЬКА РЕСПУБЛІКА

3

SAZKA/ALLWYN

  • - Підтримка на кордонах для полегшення виїзду біженців з України, зокрема через Угорщину.
  • - Allwyn та KKCG (материнська компанія), надають підтримку громадянам України, зокрема формуванням та відправкою вантажівок з продуктами харчування, спальниками та засобами гігієни.
  • - Лотереї Allwyn Entertainment збирають кошти для «Червоного Хреста», а співробітники працюють волонтерами.
  • - Гуманітарна та фінансова підтримка будуть тривати, доки це потрібно.
  • - Один із празьких офісів групи також перетворили на центр безпеки для українських біженців.


ФРАНЦІЯ

4

La Française des Jeux (FDJ)

  • - FDJ пожертвував 200 000 євро французькому Червоному Хресту для гуманітарної підтримки України через Міжнародний комітет Червоного Хреста та Український Червоний Хрест. Більше того, як FDJ, так ійого фонд працюють над додатковими заходами, зокрема, пов'язаними з підтримкоюбіженців, які прибувають до Франції.
  • - Компанія також підтримуватиме організації, пов’язані з Міжнародною федерацією Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які допомагають мирним жителям покинути зони бойових дій.

5

  • - FDJ та його Корпоративний Фонд вивчають інші можливості для забезпечення потреб жертв цієї війни, включаючи біженців, які перебувають у Франції.
  • - Крім того, 26 лютого група FDJ та його бренди спортивних ставок (Parions Sport en Ligne та Parions Sport en Point de Vente) прийняли рішення призупинити всі ігрові пропозиції з російських та білоруських змагань.


ГРЕЦІЯ

6

  • - OPAP відразу розпочав передачу грошової допомоги грецькому відділенню Червоного Хреста, підтримуючи роботу цієї міжнародної організації у боротьбі з наслідками великої гуманітарної кризи, викликаної війною в Україні. Внесок OPAP буде спрямовано на підтримку колосальних зусиль українського Червоного Хреста у справі допомоги нашим постраждалим співвітчизникам.
  • - OPAP об'єднав адміністративні зусилля з грецьким Червоним Хрестом, разом з яким реалізує нову ініціативу зі збору та відправлення для України предметів першої необхідності. Також OPAP здійснює  нову пожертву та збір коштів для грецького Червоного Хреста.
  • - OPAP запрошує зробити пожертву клієнтів, партнерів і співробітників, а також усіх бажаючих фінансовосприяти цій програмі Червоного Хреста для України.
  • - З четверга 24 березня по п’ятницю 8 квітня OPAP збирає пожертви в двох наступних категоріях товарів:
  1. Продукти харчування: Молоко згущене, молоко сухе дитяче, консерви всіхвидів, крупи, горіхи, борошно, сушені макарони, бобові та
  2. Ліки: жарознижуючі, фізіологічні, очнікраплі, стерильна марля, ранозагоювальні спреї, мазі від опіків, сироваткові пристрої для внутрішньовенного введенняінфузії ліків, шприци всіх розмірів, кровоспинні препарати, медичні маски, дезінфікуючі засоби для рук і поверхонь,термометри, аптечки.
  • - Будівля OPAP в Афінах освітлена кольорами українського прапора.

7


УГОРЩИНА

8

Szerencsejáték Zrt.

  • - Оператор державних лотерей компанія Szerencsejáték Zrt. уважно стежить за війною в Україні і бачить, скільки родин вимушені покинути домівки в зонах бойових дій, залишивши позаду все своє майно. В рамках програми допомоги  «Міст на Закарпаття» Лотерея вирішила надати негайну фінансову підтримку в 25 млн форинтів своєму стратегічному партнеру, Угорській міжцерковній допомозі, з метою допомоги постраждалим.
  • - Співробітники Лотереї також долучилися до загальнонаціональної кампанії Угорської міжцерковної допомоги для збору речей та коштів від громадян та бізнесу. Szerencsejáték Zrt. збирає засоби гігієни, ковдри, простирадла, спальні мішки, ліхтарики, інші речі та передає їх постраждалим через відповідні організації.
  • - Szerencsejáték Zrt. також просить своїх гравців підтримати – у межах своїх можливостей – українців, які того потребують.


ІТАЛІЯ

9


IGT Італія

  • - IGT зробила пожертви Міжнародному Червоному Хресту та запросила співробітників зробити пожертви на підтримку постраждалих від війни в Україні. IGT Italy запропонувала співробітникам використовувати одну з місцевих філій Червоного Хреста. При цьому компанія подвоїть загальну суму пожертвувань, зібраних її співробітниками, через відповідний корпоративний фонд подарунків.


НОРВЕГІЯ

10

  • - Норвезька футбольна асоціація нещодавно запустила програму солідарності з Україною, де спонсори та ділові партнери могли б спільно долучитися та передати внески у гуманітарні ініціативи Червоного Хреста для України. Norsk Tipping зробили значний внесок у цей фонд, сподіваючись, що їхня участь також спонукатиме інші норвезькі підприємства та компанії долучитися до допомоги Україні. Ця ініціатива розвинулася, і тепер всі спортивні асоціації країни поєдналися з футбольною асоціацією, зробивши цю програму спільною.


СЛОВЕНІЯ

11


Лотерія Словенії

  • - Loterija Slovenije фінансує словенські гуманітарні організації, які активно допомагають українському народу.
  • - Одразу після початку війни Лотерея зайняла чітку позицію проти агресії росії, зупинила «бізнес як завжди» та розповсюджує інформацію про жахливі факти цієї війни.
  • - Компанія надала додаткові пожертви місцевому Червоному Хресту та Карітасу. Працівники компанії займаються збором матеріальної допомоги та фінансових пожертв, зв’язуючи людей, хто хоче допомогти, з тими, хто знає, як цю допомогу довезти до українців, які її потребують.
  • - Loterija Slovenije також пожертвувала гроші Міжнародній організації Search & Rescue Dog (Пошуково-рятувальні собаки), яка надає допомогу українським  рятувальникам у пошуку людей, що потрапили в завали.


ІСПАНІЯ

12

  • - Оператор державних лотерей Іспанії, соціальна група ONCE, відкрила двері для незрячих та інвалідів з України, показуючи солідарність і підтримку їм усім. ONCE повідомила про свою готовність Уряду та іншим державним службам Іспанії, а також неурядовим національним та міжнародним організаціям, які займаються наданням гуманітарної допомоги.
  • - ONCE вже пожертвував спеціальне обладнання та матеріали для сліпих або інших людей з інвалідністю, що допоможе їм якнайшвидше достатися до місця призначення, гуманітарне фінансування, консультації щодо екстреної доступності, а також прийом біженців/переміщених осіб, особливо сліпих або з будь-яким іншим типом інвалідності, використовуючи всі три доступні джерела (безпосередньо оператор лотерей ONCE, а також фундації ONCE іIlunion).

Звісно, в одній статті не можна розповісти про всі ініціативи операторів державних лотерей Європи щодо допомоги Україні. Тому, далі буде.

Всім віддячимо після перемоги. Слава Україні!


Поділитись:
30 березня 2022
Ми у Viber!