0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Чехія виразила рішучу підтримку українцям

Чеський оператор лотерей Allwyn Entertainment, знайомий нам як Sazka, заявив про свою рішучу підтримку України, яка бореться із російськими окупантами. З 24 лютого Росія за наказом їх президента Володимира Путіна розпочала війну з Україною. У відповідь на це голова Allwyn Роберт Хватал, а також Карел Комарек, голова та володар материнської компанії оператора лотерей KKCG, написали відкритий лист, у якому засудили безглузді та жорстокі дії Росії.

Хватал та Комарек розповіли про те, як Allwyn та KKCG підтримують українських громадян, включаючи організацію вантажівок з продуктами харчування, спальними мішками та засобами гігієни через фонд сім'ї Комарек та їх партнера у Львові. Першим відвантаженням були три 20 т фури гуманітарних грузів, що приїхали в Україну. 

У листі також йдеться: "Лотереї Allwyn Entertainment збирають кошти для Червоного Хреста, а співробітників компанії заохочують до участі у волонтерській роботі. Гуманітарна та фінансова підтримка триватиме доти, доки вона потребує", тобто до перемоги України.

Один із празьких офісів чеських лотерей був переобладнаний у  центр прийому та безпеки для українських біженців.

"Ми визнаємо, що це лише невеликі дії порівняно з сотнями тисяч хоробрих українців, які взяли до рук зброю, щоб захистити свою батьківщину та свободу", - йдеться у заяві чеського оператора лотерей.

"Однак ми вважаємо, що кожен, хто цінує вільні та демократичні цінності, зобов'язаний зіграти свою роль, незалежно від того, наскільки вона велика чи мала. Дуже важливо, щоб ми всі виразили свою позицію."

Під час обговорення жахливості розпочатої Росією війни проти України президент холдінгу Роберт Хватал особливо підкреслив важливість виключення російських та білоруських лотерей з Європейської лотерейної асоціації, а також дуже емоційно збарвлено виразив підтримку українському народу від простих людей Чехії, які ще з 1968 р. пам’ятають, що таке руська «правда» та руський «мир».  

Слава Україні! Ми переможемо!


Поділитись:
16 березня 2022
Ми у Viber!