0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

На мапі Європейських Лотерей більше немає Росії та Білорусі

Руського та білоруського операторів державних лотерей виключено із Європейської Лотерейної Асоціації (ЄЛ).

Ініціативна група з п’яти операторів держ. лотерей з України (МСЛ), Литви (Оліфея), Польщі (Тоталізатор Спортови), Естонії  (ЕстіЛото) та Латвії (Латвіяс Лото) направила до керівництва Асоціації листа наступного змісту:


12





Переклад українською:

«Від лотерей – членів Асоціації: Eesti Loto (Естонія), Latvijas Loto (Латвія), Olifeja (Литва), МСЛ (Україна), Тотаlizator Sportowy (Польща).

1 березня 2022 

Шановний Пан Президент, 

Шановні члени Виконавчого Комітету,

24 лютого Росія розпочала війну проти України. 200 000 військовослужбовців і тисячі танків, БТРів, артилерії, військових кораблів та авіації розстрілюють українців, вбивають людей: солдатів і мирне населення, руйнують міста балістичними та крилатими ракетами.

Найбільше авіаударів відбувається з території Білорусі, яка є союзником Росії. А сухопутні війська атакують з трьох сторін. Від сьогодні білоруська армія підтримує росіян у військових операціях проти Збройних сил України.

Такого зла, жорстокого і безжалісного кровопролиття Україна не бачила з часів Другої світової війни.

Мета Росії - окупувати Україну та анексувати її, або створити маріонеткову державу. Тепер стало очевидним, що Володимир Путін та його прихильники хочуть відновити колишню Російську імперію в кордонах, які існували до 1917 року, і отримати глобальне домінування.

Увесь цивілізований світ підтримує Україну: від жорстких санкцій проти режиму Путіна до поставок в Україну військової техніки, боєприпасів та гуманітарної допомоги.

Тому

1. В умовах цієї безпрецедентної війни в Європі, ми як офіційні представники наших державних лотерей вимагаємо від Виконавчого комітету ЄЛ негайного виключення з Асоціації російського оператора лотерей АТ «Технологічна компанія «Центр» та білоруського ЗАТ «Спорт Парі».

Гроші від продажу їхніх лотерей спонсорують криваві режими та армії, які розв’язали цю агресивну війну проти України.

Чим більше людей Росії та Білорусі побачать, що світова спільнота виступає проти режимів їх країн і проти війни в Україні, тим швидше ця війна закінчиться.

Тому ми не хочемо бачити серед нас державні лотереї агресорів.

Ми впевнені, що інші члени ЄЛ підтримають нашу ініціативу.

Просимо прийняти це рішення про це виключення за спеціальною прискореною процедурою з негайним набуттям чинності.

2. Ми просимо вас звернутися від ЄЛ до всіх провідних міжнародних постачальників технологій та інших лотерейних послуг, щоб негайно припинити їх будь-які ділові відносини з російськими та білоруськими лотереями.

Слава Україні!

Підписи»


Через 2 дні відбулося позачергове засідання Виконкому ЄЛ, на якому його члени одностайно підтримали наше звернення та проголосували за виключення операторів Росії та Білорусі з лав Асоціації.

Після цього відбулася екстра-ординарна нарада операторів-членів ЄЛ в режимі MicrosoftTeam, на якому учасники та виступаючі підтримали рішення виконкому.

Виступаючі були шоковані та приголомшені фактом розв’язаної Росією війни проти України, багато хто з них говорив, що Європа сподівалися, що ніколи вже на її території не може розпочатися така велика та кривава війна, якої не було з часів другої світової.

Вся Європа на боці України, солідарна з нашою боротьбою проти загарбників та вірить і дуже сподівається на нашу перемогу.

Під час своєї промови Президент ЄЛ Ханцйорг Хольтмайер наголосив, що ЄЛ не тільки засуджує Росію та Білорусь за їх війну проти України, не тільки підтримує український народ, але й призиває всіх операторів державних лотерей Європи збирати кошти та гуманітарну допомогу для українців.

Під час свого виступу представник МСЛ Є. Власенко подякував за моральну та матеріальну підтримку України, тому що народу, що бореться за свою долю, дуже важливо розуміти, що він не один, що цивілізований світ на нашому боці, і це теж надає сил для подальшої боротьби. 

Ми маємо тверду підтримку наших партнерів по бізнесу. А їх допомога вже надходить до Збройних Сил України, Червоного Хреста та благодійних організацій. 

Велика Перемога будується також і  невеликими, але багаточисельними цеглинами підтримки та допомоги! 

P.S. Таке ж звернення про виключення руського та білоруського операторів надіслано і у Всесвітню Лотерейну Асоціацію.


Чекаємо на результат. 

Поділитись:
14 березня 2022
Ми у Viber!