0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Стосовно чесності та прозорості ринку лотерей в Україні

   Останнім часом у ЗМІ почала розповсюджуватися інформація, яка ставить під сумнів чесність  проведення лотерей в Україні та прозорість системи виплати виграшів переможцям.

   У зв’язку з цим оператор державних лотерей «М.С.Л.», який має більш ніж 50-річний досвід роботи на ринку лотерей та 27-річний досвід участі у провідних європейських та міжнародних лотерейних організаціях вважає за потрібне висловити свою думку по відношенню до подібних припущень.

   За весь час існування та здійснення своєї діяльності «М.С.Л.» постійно наголошував та продовжує наголошувати на необхідності створення умов для прозорого та жорсткого державного регулювання лотерейного ринку в Україні. Зробити це можливо, у тому числі, за умови забезпечення прозорості руху лотерейних коштів. У всьому цивілізованому світі ця проблема вирішується елементарно - шляхом створенням єдиної централізованої системи контролю за обігом грошей.

   Це дозволить уповноваженим органам отримувати інформацію щодо кількості проданих лотерейних білетів, виграшів по ним, кількості сплачених податків та іншу важливу інформацію не із кричущих заголовків у ЗМІ через 5 років після факту виграшу, а одразу у режимі реального часу. Це ж стосується й інформації про переможців, яку ті ж самі органи зможуть отримувати тільки-но виграш буде офіційно зареєстрований у системі.

   Оператор державних лотерей «М.С.Л.» неодноразово вказував на необхідність запровадження такої системи по всій країні, виступав ініціатором цього процесу та навіть проводив демонстрацію системи представникам відповідних регулюючих органів. Але попри все це ситуація залишається незмінною, а рівень довіри українського населення до лотерей падає з кожним провокаційним заголовком у ЗМІ.

   Разом із цим ми вважаємо за необхідне запровадити обов’язкову сертифікацію на відповідність вимогам «Responsible gaming» («Відповідальна гра») Європейської асоціації лотерей (ELА). Це перелік правил, процедур і стандартів, які дозволять забезпечити максимально безпечний та прозорий процес проведення лотерей. Компанія «М.С.Л.» стала першою в Україні, хто успішно пройшла цю сертифікацію, привела усі свої бізнес-процеси  відповідно до кращих європейських стандартів та ще двічі підтвердила свій статус.

   Оператор державних лотерей «М.С.Л.» переконаний, що ринок лотерей в Україні має бути прозорим, під обов’язковим контролем зі сторони держави та мати рівні умови для всіх. Впевнені, що виконання вищезазначених кроків дозволить нарешті навести лад, якого ми всі прагнемо. 


Поділитись:
10 лютого 2021
Ми у Viber!