0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Роз’яснення інформації у ЗМІ щодо ліцензійних умов у лотерейному секторі

Останнім часом деякі ЗМІ почали поширювати недостовірні відомості щодо діяльності оператора державних лотерей «М.С.Л.». Начебто компанія здійснює незаконну діяльність у лотерейному секторі.

У зв’язку із цим, хочемо вчергове повідомити, що діяльність оператора державних лотерей «М.С.Л.» абсолютно законна. Ми неодноразово пояснювали громадськості ситуацію із ліцензіями лотерейних операторів та обґрунтовували законність продовження роботи за ними після закінчення строку їх дії.

На сьогоднішній день оператор державних лотерей ТОВ «М.С.Л.», рівно як і останні шість років до цього, мав та досі має право проводити державні лотереї на підставі частини другої статті 15 Закону України «Про державні лотереї в Україні». 

У ньому зазначено наступне: «У разі відсутності нормативно-правових актів, необхідних для отримання нових ліцензій, оператори лотерей, що провадили діяльність з випуску та проведення державних лотерей до моменту набрання чинності цим Законом на підставі виданих ліцензій, продовжують свою діяльність до отримання нових ліцензій, але не більше як на три місяці з моменту набрання чинності зазначеними нормативно-правовими актами».

Після закінчення у 2014 році строку дії ліцензії, «М.С.Л.» неодноразово зверталося до Міністерства фінансів України за отриманням нової ліцензії. Але щоразу отримувало відповідь про те, що нормативно-правові акти, необхідні для видачі нових ліцензій на випуск та проведення лотерей, відсутні.

Окремо звертаємо увагу, що прийнятий Верховною Радою України Закон України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» не має відношення до регулювання лотерейної сфери. Адже, згідно цього закону, лотереї не є азартною грою.

Тому інформація, яка на сьогодні поширюється в мережі Інтернет на кшталт «лотереї поза законом так як закінчився трьох місячний термін після набрання чинності законом про гральний бізнес» не ґрунтується на законі та є недостовірною.

На сьогодні зазначений в ч. 2 ст. 15 Закону України «Про державні лотереї в Україні» тримісячний строк не тільки не закінчився, але й його відлік навіть не розпочався!

Справа у тому, що відлік стартує з дати набрання чинності нормативних документів, які необхідні для видачі ліцензій на випуск та проведення лотерей. А вони досі не прийняті.

Ці документи включають у себе, щонайменше, ліцензійні умови випуску та проведення лотерей, які мають бути розроблені Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей та затверджені Кабінетом Міністрів України, а також нормативний акт, який регулюватиме порядок та умови проведення конкурсного відбору операторів лотерей.

Ми щиро сподіваємося, що зазначена вище Комісія, після її формування, досить швидко розпочне свою роботу та активно організує підготовку та прийняття всіх необхідних нормативних документів.

А на сьогоднішній день лотерейна сфера (до початку роботи Комісії) залишається під державним контролем Міністерства фінансів України.

Закликаємо усіх громадян, зокрема представників ЗМІ, не поширювати недостовірну інформацію. У разі виникнення питань з приводу діяльності оператора державних лотерей «М.С.Л.», просимо звертатися за контактами, вказаними на офіційному сайті компанії.


Поділитись:
4 листопада 2020
Ми у Viber!