0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«Лото-Забава» - спонсор Гран-прі кінофестивалю «Молодість-49»

4 серпня о 16:00 у столичному FEDORIV HUB відбулась прес-конференція 49-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». На офіційній події організатори представили партнерів, програму, а також локації для кінопоказів та урочистих подій. Спонсором Гран-прі фестивалю вже традиційно стала лотерея «Лото-Забава».

Цього року КМКФ «Молодість-49» стартуватиме 22 серпня. Фестиваль триватиме до останньої неділі місяця – 30 серпня. 

Цьогорічна «Молодість» - знакова подія не тільки для України, але й для Європи. З того часу, як спалахнув коронавірус, це - перший великий кінофестиваль, який відбудеться у офлайн форматі. Загалом на «Молодості» будуть показані понад 150 фільмів у шести конкурсних та семи позаконкурсних програмах. А для тих, кому кортить переглянути кіно вдома, організатори анонсували появу платформи для онлайн-перегляду. Щоправда така опція не буде безкоштовною.

«Усі чекають на офлайн-подію. Це ми відчуваємо з боку наших іноземних партнерів, бо влітку не відбувся офлайн жоден великий міжнародний фестиваль, а Канський, Карловарський взагалі не відбулися. Зараз фестиваль в Локарно теж не відбувається, крім короткометражного конкурсу, який буде проводитися онлайн. Ми шукали різні форми поєднання онлайн і офлайн. І без цього, на жаль, сьогодні зробити фестиваль неможливо», - зазначив художній керівник «Молодості» Андрій Халпахчі.

Він розповів, що основними локаціями фестивалю цього року стали кінотеатр «Жовтень», «Будинок кіно», FEDORIV HUB, а також локація під Аркою Дружби народів. Спеціально для проведення фестивалю під Аркою сконструюють кінотеатр просто неба. Там відбудуться церемонії відкриття та нагородження, спеціальні події, а також будуть організовані безкоштовні покази фільмів.

Окремих слів подяки від пана Халпахчі удостоїлися партнери, без яких фестиваль у такому форматі не зміг би відбутися. Мова йде про Держкіно, Український культурний фонд, КМДА, Фонд «Креативна Європа» та оператора державних лотерей «М.С.Л.». «Лото-Забава» (лотерея від «М.С.Л.») традиційно стала спонсором Гран-прі фестивалю.

«Хочу подякувати компанії, яка має дуже велику соціальну відповідальність. Це дійсно щасливе партнерство, яке триває вже протягом 20 років. І хочеться побажати нам всім, щоб ця традиція була продовжена. Участь такої яскравої компанії на кінофестивалі є престижним для «Молодості», - сказав пан Халпахчі.

У свою чергу віце-президент «М.С.Л.» Євген Власенко під час свого виступу зазначив що підтримка соціально важливих подій та проектів – є частиною лотерейної культури у всьому світі.

«Ми з «Молодістю» уже більше 20 років. І всі ці роки нас питають: «А чому саме «Молодість»? Що спільного у лотерейного оператора та кінофестивалю?». Відповідь проста: багато чого. Але найважливішим є те, що підтримка таких ініціатив – культурних, спортивних, соціальних – це сутність лотерей, їхнє коріння. Якщо хочете – лотерейне ДНК. І ми пишаємося тим, що найстарший український оператор державних лотерей вже більше 20 років підтримує найстарший в Україні міжнародний кінофестиваль».


Поділитись:
5 серпня 2020
Ми у Viber!