0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Звернення МСЛ до Європейської Лотерейної Асоціації

До: Європейської Лотерейної Асоціації

До уваги: пана Ханcйорга  Хольткємеєра, Президента

пана Ар’яна Вантвеєра, Генерального директора


Шановні панове,

Оператор державних лотерей України МСЛ працює в Україні з 1970 року та є активним членом Європейскої Лотерейної Асоціації з 1993 р.

Ми змушені звернутися цим листом за допомогою Асоціації як організації, що поєднує більше 75 операторів державних лотерей країн Європи, має високу міжнародну репутацію та найбільший досвід в питаннях регулювання та функціонування лотерейних ринків Європи.

Суть нашого звернення полягає в наступному.

Уряд України намагається легалізувати гральний бізнес та змусити працювати тіньових ділків в межах правового поля. І ми повністю підтримуємо такі намагання Уряду.

Державні лотереї та діяльність операторів державних лотерей, серед яких наша компанія, регламентуються Законом «Про державні лотереї в Україні»,  операції відбуваються відповідно до вимог цього Закону, а прозорість роботи забезпечується через центральну систему нашої компанії, що поєднана з системою моніторингу Державного Казначейства України, яка відображає всі операції МСЛ в режимі реального часу.

В зв’язку з поширенням нерегульованих державою залів гральних автоматів під виглядом лотерей 20 грудня 2019 р Урядом було  прийнято розпорядження № 1325-р, направлене на їх закриття, а підрозділам поліції дана команда проводити рейди, вилучати обладнання та закривати незаконні точки розповсюдження.

Але представники поліції не є експертами, як відрізняти точки розповсюдження державних лотерей від незаконних залів гральних автоматів. Тому часто чиниться тиск на спеціалізовані точки розповсюдження лотерей МСЛ, що не відповідає меті розпорядження Уряду та є неприпустимою практикою для Європи та цивілізованого світу. Крім того, така ситуація призводить до суттєвих моральних та матеріальних збитків для нашої компанії.

Просимо вас надати експертну оцінку та фахові поради для пояснення представникам поліції України чітких критеріїв різниці між лотереями та гральним бізнесом: як з точки зору організації ігор, так і зовнішніх відмінностей торгових точок.

Те, що відбувається зараз в Україні на передодні прийняття нового закону про гральний бізнес, нагадує ситуацію, коли робиться зачистка ринку державних лотерей заради відтворення в Україні нового Лас Вегасу. 

Ми добре знаємо, що негативні, супресивні дії по відношенню до державних лотерей завжди призводять до розквіту лудоманії та негативно впливають на громадянське суспільство.

Сподіваємося, що європейський досвід та ваша експертна допомога зупинить цю хвилю необґрунтованих рейдів представників правоохоронних органів по точкам розповсюдження державних лотерей і допоможе їм зосередитися на боротьбі з нелегальним бізнесом.


З повагою,

Грищенко Б.В.,

Генеральний директор

Поділитись:
15 січня 2020
Ми у Viber!