0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Музей майбутнього про наше славетне минуле

На початку серпня 2019 року у Києві відбулася надзвичайна та урочиста подія - відкриття музею «Становлення української нації» - унікального інструменту відродження національної гідності, об’єднання всіх українців і вияву вдячності нашим предкам, які виборювали незалежність України. На церемонії відкриття були присутні чимало поважних осіб, зокрема перший президент нашої країни Леонід Кравчук та голова Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Але символічним є той факт, що майже за місяць до того, як двері музею відкрилися для всіх бажаючих, його першим офіційним відвідувачем став ветеран АТО зі Львівщини на ім’я Віталій Марич, який боронив нашу державу на сході від російської агресії протягом трьох років. Окрім того, що пан Віталій став одним із сучасних героїв, які безпосередньо захищають незалежність України, він також став одним із сотень мільйонерів лотереї «Лото-Забава» від оператора державних лотерей «М.С.Л.». Візит до музею «Становлення української нації» і титул першого відвідувача стали подарунком від «М.С.Л.» на згадку про незабутній уїк-енд, який пан Марич провів у столиці у рамках програми «Два дні з життя мільйонера» від «КЛУБУ МІЛЬЙОНЕРІВ «М.С.Л.».

У день офіційного відкриття музею екскурсію 25 експозиціями з сотнею фігур видатних українських діячів від найдавніших часів до сьогодення особисто провів засновник музею, автор багатьох успішних проектів, спрямованих на популяризацію української історії, культури та традицій – Валерій Галан. На його думку, для того, щоб стати передовою європейською нацією, нам, українцям, треба у своїх головах пробити стіну, побудовану на багатьох комплексах, серед яких: відчуття своєї другорядності, вуаль невдахи, рабська психологія, незнання історії свого народу, нівелювання цінностей, тощо. В основі цього музею – патріотизм, спрямований на пробудження національної свідомості українців.

Організатори музею, серед яких колишній співробітник оператора державних лотерей «М.С.Л», Андрій Кухта, упевнені, що лише за 1,5-2 години у мультимедійному 3D форматі за допомогою радіо гіда-поліглота кожен бажаючий може ознайомитися з багатовіковою історією України від самих витоків до сьогоднішніх подій на сході України. На відвідувачів очікують унікальні моделі відомих українських діячів, для виготовлення яких використовується спеціальний матеріал, що відтворює найдрібніші деталі у зовнішності, які дуже складно відрізнити від реальної людини.

Експонати кожної інсталяції об’єднані спільною ідеєю та визначною історичною подією, що допомагає глибоко осмислити відповідні історичні факти, при цьому всі вони супроводжуються інтерактивним аудіо  та відео контентом, що сприяє зануренню глядача в атмосферу відтвореної епохи.

Серед багатьох поважних гостей на церемонії відкриття музею був присутній і віце-президент оператора державних лотерей «М.С.Л.» Євген Власенко, який зазначив: «Сам музей вражає, і не тільки тому, що мені, українцю та корінному киянину, дуже приємно, що в моєму місті з’явився музей, який на прикладах історичних осіб від київських князів до героїв АТО показує велику, героїчну та шляхетну історію моєї країни. А ще й тому, що вся експозиція зроблена за найсучаснішими технологіями, вишукано та професійно.

За часи свого існування Україна зазнала надзвичайно багато страждань, втрат та терору. Знання історії – один з найпотужніших інструментів для запобігання подібним негативним наслідкам у майбутньому.

Тому я не просто рекомендую кожному з нас завітати до цього музею, а вважаю, що це наш громадянський обов’язок».

Адреса: м.Київ, вул. Лаврська, 27

Поділитись:
16 серпня 2019
Ми у Viber!