0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Тріумфатор КМКФ «Молодість» грає у лотереї

1 червня 2019 року у колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулось урочисте закриття 48-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» та офіційне нагородження переможців конкурсної програми. На червону доріжку завітали Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, члени Міжнародного журі фестивалю: Ірма Вітовська, Марія Разґуте, Сара Серрайоко, Ніна Анджапарідзе, Світлана Уварова, телезірка Роза Аль-Намрі, танцівники Катерина Кухар та Олександр Стоянов тощо. Ведучими святкового вечора стали Григорій Решетнік та Оксана Гутцайт.

Головний приз фестивалю, нагороду «Скіфський олень» і грошову премію у розмірі 10 000 доларів США від офіційного партнера та спонсора Гран-прі лотереї «Лото-Забава» від оператора державних лотерей «М.С.Л.» отримала кінострічка «Дикий» (Savage), режисера Камія Відаль-Наке (Франція). Сертифікат  на 10 000 доларів США вручав віце-президент «М.С.Л.» Євген Власенко.

Для «М.С.Л.» підтримка вітчизняного кінематографа та різних соціальних проектів - філософія бізнесу.

«Ми так довго підтримуємо Гран-прі для того, щоб країна наша - Україна - придивлялася, що відбувається із кіно, бо у різні роки були різні періоди розвитку. Дуже важливо, щоб на цьому етапі інші компанії долучилися  до підтримки розвитку кіномистецтва. Це природно для лотерейних операторів багатьох країн», - підкреслив пан Власенко.

«Дуже важливо мати надійних партнерів. Ми повинні розуміти, що в усьому світі лотерейні компанії є донорами кінематографу. У рамках кінофестивалю ми побачили багато фільмів - новозеландських, британських, які містять логотип лотереї тієї чи іншої країни. Бо за кордоном замість податку лотерея фінансує кінематограф. І я щасливий, що ми працюємо з «М.С.Л.» уже біля 20 років, і кожного року відчуваємо цю надійну допомогу», - зазначив генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі.

Треба зазначити, що «М.С.Л.» наслідує європейську практику розвитку кіномистецтва в Україні. Але має свою родзинку -  «М.С.Л.» підтримує українське кіно добровільно.

«Це наша принципова соціальна позиція. Нас ніхто не примушує. Ми вважаємо, що це дуже важливо. Ми, завдяки тому, що підтримуємо Гран-прі кінофестивалю, популяризуємо ідею про те, що лотереї та соціальні програми - це поєднувані речі, цікаві соціальні сфери життя нашої країни», - додав Євген Власенко.

Актор Фелікс Маріто, який зіграв головну роль у стрічці «Дикий» та отримував нагороду, швидко знайшов спільну мову з офіційними партнерами кінофестивалю, адже в Європі в лотереї грають цілими родинами. «Я не знаю, як у вас в Україні, але я купую час від часу миттєві лотереї - це нагадує мені про дідуся. Він завжди це робив і пропонував мені», - поділився переможець.

Наступний КМКФ «Молодість» має відбутися через рік. Як заявив Євген Власенко, «М.С.Л.» планує розширити підтримку кінофестивалю: «Усе буде залежати від того, наскільки, у тому числі і держава, відбудує для лотерейних операторів умови для підвищення результатів нашої роботи».

Поділитись:
4 червня 2019
Ми у Viber!