0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«М.С.Л.» підтримує ініціативу уряду впорядкувати лотерейний ринок

Оператор державних лотерей «М.С.Л.» підтримує ініціативу прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо створення належних умов для прозорого та жорсткого державного регулювання лотерейного ринку, озвучену Гройсманом 6 липня 2018 року. 

В свою чергу, президент «М.С.Л.» Георгій Ложенко неодноразово закликав навести лад на лотерейному ринку, забезпечивши прозорість руху лотерейних коштів, та запровадивши принципи відповідальної гри - як це прийнято у цивілізованому світі.

Водночас, виникає питання, хто буде запроваджувати ефективний контроль та які контролюючі механізми будуть створенні.

Компанія «МСЛ» вже озвучувала позицію про те, як повинен розвиватись український лотерейний ринок та ще раз наголошує на концептуально важливих тезах, зокрема:

1. Необхідно ввести централізований контроль за лотерейним ринком з боку уповноваженого законом регулятора та створити єдину централізовану систему контролю за обігом коштів.

2. Зобов'язати операторів сертифікуватись і відповідати вимогам «Responsible gaming» («Відповідальна гра») Європейської асоціації лотерей (ELА). Це перелік правил, процедур і стандартів, які не дозволять організовувати азартні ігри під прикриттям лотерей.

3. Скасувати податки на дрібні виграші, а оподатковувати лише виграші від 50 тис грн.

4. Замість фіксованої оплати за точку продажів повернутися до оподаткування на валовий ігровий дохід (ВІД).

5. Обмежити неконтрольоване розширення мереж ліцензійними умовами. Наприклад, для традиційних лотерей встановити обмеження - до 10 000 терміналів на одну ліцензію, для спортивних лотерей - до 1 000 терміналів, для ЛТС - до 25 000 терміналів.

Оператор державних лотерей «М.С.Л.» переконаний, що виконання вищезазначених умов дозволить державі чітко та прозоро контролювати весь ринок лотерей.


Поділитись:
6 липня 2018
Ми у Viber!