0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«М.С.Л.» вручила дві нагороди на кінофестивалі «Молодість»

3 червня на столичній Поштовій площі відбулась урочиста церемонія нагородження переможців 47-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».  Найповажніший приз події - Гран-прі розміром 10 000 доларів США, спонсором якого стала найпопулярніша українська лотерея «Лото-Забава» - дістався дебютному фільму «Святий» польсько-литовського режисера Андріуса Блажевічюса.

Митець зауважив, що перемога його роботи стала справжньою несподіванкою. Він підкреслив, що отримати Гран-прі кінофестивалю, у якому брала участь така величезна кількість талановитих робіт – це велика честь. Андріус Блажевічюс також звернув увагу на той факт, що спонсором його призу є українська державна лотерея «Лото-Забава». На його думку, такі країни як Литва чи Україна потребують підтримки лотерейних компаній. «Компанія «М.С.Л.» започаткувала чудову традицію - фінансово підтримувати режисерів та кінофестиваль», - зазначив він на брифінгу для журналістів.

Директор з маркетингу «М.С.Л.» Павло Вайсеро на церемонії закриття нагадав, що підтримка кіновиробництва лотереями – норма для сучасної європейської країни:  «Для нас це вже така справа честі певного роду, тому що ми прекрасно розуміємо, що одна із важливих філософських складових лотерей - це підтримка соціально важливих напрямків. Кіномистецтво - це  один із основних соціальних напрямків, на який зазвичай не знаходиться достатньо фінансів у бюджеті країни. Саме тому ми взяли на себе певну місію: допомагати розвиватись кінофестивалю «Молодість».

У свою чергу генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі звернув увагу на те, що оператор державних лотерей «М.С.Л.» є одним із найбільш давніх та надійних партнерів кінофестивалю, адже надає фінансову допомогу та впроваджує  європейську практику розвитку кіномистецтва в Україні ще з 2000 року: «Ми дуже вдячні компанії «М.С.Л.» за те, що вони підтримують кінофестиваль «Молодість» багато років. Це приклад, який треба наслідувати . Адже не лише в Україні, а й в усьому світі роль лотерей є надважливою. У компанії хочуть, аби українське кіно розвивалось якомога швидше - то ж це ще й справа честі!».

Окрім звичного фінансування Гран-прі кінофестивалю, минулого року «М.С.Л.» та КМКФ «Молодість» значно посилили рівень співпраці одразу у декількох напрямках. Зокрема, компанія стала спонсором головного призу Національного конкурсу короткометражних фільмів та ініціювала міжнародний конкурс однохвилинних відео «Молодість - безпрограшна лотерея» у форматі Shoot&Play.

Нагадаємо, у 2017 році компанія «М.С.Л.» спільно з КМКФ «Молодість» організувала міжнародний конкурс однохвилинних відео - «Молодість – безпрограшна лотерея» (англ.: Youth is a win-win lottery). За його умовами, кожен бажаючий міг позмагатись за грошовий приз розміром у 1000 доларів США, відзнявши короткий ролик хронометражем в 1 хвилину, в якому буде розкрита тема соціальної важливості лотерей. Усе, що потрібно було від учасника – талант та бажання продемонструвати його всьому світу. Знімати дозволялось на будь-який ґаджет, у будь-якому стилі з обробкою відео чи без.

Переможницею нового конкурсу однохвилинних відео стала режисер-аматор Анастасія Хоменко зі стрічкою під назвою «Твій вибір принесе користь». Статуеткою скіфського оленя та чеком на одну тисячу доларів США вона була нагороджена на урочистій церемонії закриття кінофестивалю, на якому всім гостям події була продемонстрована її робота.

Відповідаючи на питання журналістів, Анастасія зазначила, що перед початком роботи над стрічкою не мала жодної уяви про соціальну важливість лотерей: «Для мене ця перемога є можливістю досить вдало спробувати свої сили у чомусь новому. Зізнаюся, що досі не знала про те, що лотереї в Україні підтримують кіно. Зокрема, я дуже здивувалась кількості соціальних проектів, які підтримує компанія «М.С.Л.»

Наступний кінофестиваль - «Молодість-48» - відбудеться 25 травня - 2 червня 2019 року.

Поділитись:
5 червня 2018
Ми у Viber!