0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

У зв'язку із загостренням інформаційної атаки

Оператор державних лотерей «М.С.Л.» у зв'язку з черговою ескалацією брудної інформаційної кампанії проти нас, а так само через загострення дискусії навколо подальшого розвитку лотерейного ринку України, повідомляє наступне:

- «М.С.Л.» веде свою діяльність легально і завжди суворо дотримується букви закону, не дивлячись на всі труднощі, створені недоброзичливцями з органів влади і недобросовісними конкурентами.

- «М.С.Л.» протягом 2012-2017 рр. виплатила до державного бюджету України у вигляді податків і зборів майже 1 млрд. грн та 36 млн грн у вигляді військового збору протягом 2014-2017 років. Та за власний кошт (20 млн грн) збудувала льодову арену "Льодограй" у м. Богуслав, Київська область.

 - Звинувачення у приналежності до російського капіталу і фінансування тероризму безпідставні, тому причин для санкцій не існує - про що вже заявила Служба безпеки України за результатами проведення досудового слідства у кримінальному провадженні № 22015101110000228. Цю інформацію СБУ передала у РНБОУ з пропозицією скасувати санкції до компанії «М.С.Л.».

Також, ми хочемо чітко позначити нашу позицію про те, як повинен розвиватись український лотерейний ринок:

1) Необхідно ввести централізований контроль за лотерейним ринком з боку уповноваженого законом регулятора. Такий контроль можна зробити за допомогою створення державної централізованої комп'ютерної системи (ДЦКС) за зразком банківської, в якій видно всі дії лотерейних операторів.

2) На перехідний період (до впровадження ДЦКС) використовувати прийняту в світовій практиці міжнародну сертифікацію на предмет відповідності міжнародним стандартам WLA SCS (security control standard).

3) Зобов'язати операторів сертифікуватись і відповідати вимогам «Responsible gaming» («Відповідальна гра») Європейської асоціації лотерей (ELА). Це набір правил, процедур і стандартів, які не дозволять організовувати азартні ігри під прикриттям лотерей.

4) Скасувати податки на дрібні виграші, а оподатковувати лише виграші від 50 тис.грн.

5) Замість фіксованої оплати за точку продажів повернутися до оподаткування на валовий ігровий дохід (ВІД). Такий спосіб оподаткування в сукупності з сертифікацією за світовими стандартами дозволить збільшити в рази надходження до бюджету і виведе з тіні лотерейний бізнес.

6) Неконтрольоване розширення мереж обмежити ліцензійними умовами. Наприклад, для традиційних лотерей встановити обмеження - до 10 000 терміналів на одну ліцензію, для спортивних лотерей - до 1 000 терміналів, для ЛТС - до 25 000 терміналів.

Виконання цих умов необхідно не окремому оператору, а країні і суспільству. Вони дозволять державі чітко і прозоро контролювати весь ринок лотерей, щоб уникнути його криміналізації та зробити ринок безпечним для громадян.

Поділитись:
21 лютого 2018
Ми у Viber!