0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«М.С.Л.» на старті Національного Конкурсу кейсів з КСВ

Оператор державних лотерей «М.С.Л.» узяв участь у конференції «Цілі сталого розвитку (ЦСР)*: чи правильний напрям українських компаній?». Захід відбувся в рамках старту Національного Конкурсу кейсів з КСВ 23 січня 2018 року у столичному готелі «Русь», збудованому, до речі, за гроші лотерей. Організатор події – Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності».

Десятки представників вітчизняного бізнесу, міжнародних інституцій, державних установ, навчальних закладів, громадських організацій та молоді в ході форуму:

 -  дізнались про рівень впровадження Цілей сталого розвитку в українських компаніях;

-  порівняли та обговорити практики впровадження Цілей сталого розвитку в міжнародних компаніях;

-  ознайомились з думкою молоді про те, як популяризувати Цілі сталого розвитку серед українського бізнесу.

Крім того, відбулось жваве обговорення питання «Як молодь бачить КСВ та впровадження Цілей сталого розвитку українським бізнесом?». Своїми думками з цього приводу поділились представники молодіжних громадських організацій та відомих вітчизняних компаній. У рамках цієї дискусії перед поважною аудиторією також виступили переможці Хакатону** з Цілей сталого розвитку «Hack4SDGS: Як зробити цілі сталого розвитку зрозумілими бізнесу». У своїх доповідях вони розповіли про цікаві ідеї щодо заохочення та впровадження філософії ЦСР до бізнес-стратегій українських компаній. Свої проекти на тему «Як бізнесу стати відповідальним» презентували:

-  Дмитро Віннік, проект #SDG_way (Одеса)

-  Костянтин Бовт, проект «SDGS Challenge» (UNIT Factory, Київ)

-  Ярина Павлишин, проект: «Онлайн платформа» (Львів)

Підсумовуючи результати зустрічі, керівник Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна оголосила присутнім умови та строки проведення Національного Конкурсу кейсів з КСВ, фінал якого запланований на 23 березня 2018 року. Того дня в рамках конференції «Відповідальна бізнес-поведінка» будуть оголошені переможці, які отримають нагороди за реалізацію ЦСР і розвиток країни.

Нагадаємо, на попередньому, сьомому конкурсі оператор державних лотерей «М.С.Л.» представив кейс «Льодограй», присвячений впровадженню ЦСР №3 (Забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю населення усіх вікових категорій). Цей проект, який змінив життя цілого українського міста Богуслав у Київській області, увійшов до видання «Практики КСВ в Україні-2016».

*Цілі сталого розвитку (ЦСР) - цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені Організацією Об'єднаних Націй (відомі також як Глобальні цілі сталого розвитку). ЦСР ухвалені на період від 2015 до 2030 року і нараховують 17 глобальних цілей, в рамках яких 169 конкретних цільових показників.

**Хакатон (англ. hackathon, від hack (див. хакер) та marathon - марафон) - захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно та згуртовано разом працюють над розв'язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу. Фінал Хакатону з Цілей сталого розвитку «Hack4SDGS: Як зробити цілі сталого розвитку зрозумілими бізнесу» відбувся 16 грудня 2017 року.


Поділитись:
24 січня 2018
Ми у Viber!