0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Унаслідок замовної атаки молодиків постраждав офіс оператора "М.С.Л."

6 листопада о 14:00 біля центрального офісу найбільшого лотерейного оператора України «М.С.Л.» у Києві, відбулась замовна акція за участю активістів, які представилися представниками ГО «Національний корпус».

Молодики спортивної статури з прапорами «Національного корпусу», прикриваючись застарілою та неправдивою інформацією, яка неодноразово була офіційно спростована як представниками самого лотерейного оператора, так і Службою безпеки України, зіпсували зовнішній фасад будівлі чорною фарбою та наклейками із закликами бойкотувати лотерейного оператора та намагалися силою прорватися в офіс компанії «М.С.Л.».

Зокрема молодики обурювалися тим, що «М.С.Л.» працює за застарілою ліцензією, строк дії якої скінчився ще у 2014 році. У той самий час вони не знали, чи робили вигляд, що не знали про те, що за такими ліцензіями наразі абсолютно законно працюють усі три українські лотерейні оператори: «М.С.Л.», «УНЛ» (Українська Національна Лотерея) та «Патріот». Звертаємо увагу, що на сьогоднішній день Міністерство фінансів України досі не розробило механізм для видачі операторам нових ліцензій. Законом передбачено, що без відповідних положень лотерейні оператори мають право здійснювати свою діяльність за старими ліцензіями.

Ще одним приводом для обурення молодиків став  факт присутності оператора «М.С.Л.» у санкційному списку РНБО України. Неодноразово в ЗМІ оприлюднювалася офіційна постанова СБУ про відсутність фактів скоєння злочинів (фінансування тероризму),  які могли б стати причиною потрапляння компанії під санкції. Більше того, оператор «М.С.Л.» розкрив свого кінцевого бенефіціара – громадянина Кіпру Маркоса Шиапаніса, а також повністю оприлюднив усіх своїх власників, серед яких немає жодного громадянина Росії.

Звертаємо увагу, що санкції, які були застосовані до компанії «М.С.Л.», не позбавляють цю компанію статусу оператора державних лотерей, а також не позбавляють права на здійснення діяльності з випуску та проведення лотерей.

Наявність у «М.С.Л.» права на проведення лотерей в умовах санкцій визнається, зокрема, Міністерством фінансів України, що є органом ліцензування випуску та проведення лотерей.

Зазначаємо, що саме компанія «М.С.Л.» сплачувала найбільшу суму податків від проведення державних лотерей в Україні та була найбільшим платником Військового збору в Україні до того моменту, як безпідставно потрапила до санкційного списку РНБО у 2015 році.

Саме той факт, що представники «Національного корпусу» не сприймали до уваги офіційні документи про законність діяльності компанії «М.С.Л.», оперували неправдивою та однобічною інформацією, проявляли ознаки агресії та псували майно лотерейного оператора говорить про те, що акція була спланована стороною чи сторонами, які зацікавлені в усуненні найбільшого гравця лотерейного ринку України та паплюження його репутації.

Крім того, оператор державних лотерей «М.С.Л.» офіційно повідомляє, що жоден представник громадської організації «Національний корпус», не направляв до компанії ніяких звернень щодо надання документів чи пояснень про діяльність лотерейного оператора в Україні.

 «М.С.Л.» у черговий раз наголошує на своїй відкритості, прозорості та готовності до співпраці та надання будь-якої відкритої інформації щодо законності здійснення діяльності компанії з проведення державних лотерей на території України.

Поділитись:
7 листопада 2017
Ми у Viber!