0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«Лото-Забава»: нагороджено переможця Національного конкурсу короткого метру


22 жовтня 2017 року в столичному кінотеатрі «Київ» відбулось оголошення результатів Національного конкурсу короткометражних фільмів у рамках «Молодість.Пролог-47». Засновник секції «Панорама» на Берлінському кінофестивалі Віланд Шпек, швейцарський продюсер Іван Мадео та відомий український продюсер Сергій Лавренюк оголосили, що переможцем став режисер Павло Остріков з картиною «Випуск 97». Як зізнався сам митець, ця стрічка про самотність та зруйновані мрії юнацтва. За освітою 27-річний чоловік – юрист, але вже декілька років займається кінематографом. До речі, зі своїми роботами він штурмував КМКФ «Молодість» 4 рази.

Пан Остріков отримав знамениту статуетку «Золотого оленя» та чек на 50 000 гривень від офіційного партнера та спонсора фестивалю – найпопулярнішої української лотереї «Лото-Забава». Головний приз вручав директор з маркетингу оператора державних лотерей «М.С.Л.» Павло Вайсеро. «Цей короткий метр -  перший короткий крок до великого кіно. Тому вітаю Вас і наснаги вам на створення великих фільмів», - привітав тріумфатора П.Вайсеро.

«Українське кіно живе та твориться саме зараз. Сподіваюсь, до майбутніх міжнародних перемог вітчизняних кінематографістів буде причетна й наша компанія. Адже нагадаю, що лотерейний бізнес в усьому світі традиційно співпрацює з кіновиробництвом. По суті, лотерейна діяльність має на меті перерозподіл коштів від суспільства в соціальні напрямки та до державного бюджету. На жаль, в Україні так не відбувається. Тому компанія «М.С.Л.» узяла на себе відповідальність самостійно займатись цими питаннями. Саме тому ми підтримуємо кіно та спорт, допомагаємо дитячим організаціям, у тому числі й тим, які опікуються «сонячними» дітками», - зазначив він на брифінгу для ЗМІ.

На велике майбутнє українського кінематографа також сподівається й генеральний директор київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі. За його словами, з кожним роком роботи режисерів набагато сильніші: «З’явилися три важливі речі у молодого покоління: по-перше, ідея, що сказати; по-друге, вони навчились володіти формою та, по-третє, навчилися реагувати емоційно. І оці три поєднання народжують надію на те, що українське кіно дійсно розвивається та буде досягати великих звершень».




Поділитись:
23 жовтня 2017
Ми у Viber!