0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Результати робочої зустрічі в АМКУ

19 вересня 2017 року на запрошення Антимонопольного комітету України оператор державних лотерей «М.С.Л.» узяв участь у робочій зустрічі на тему: «Бар’єри доступу на ринок з випуску та проведення лотерей». Компанію представляли віце-президент «М.С.Л.» Євген Власенко та керівник юридичної служби «М.С.Л.» Марина Слободніченко.

Нагадаємо, що захід було ініційовано АМКУ з метою обговорення проблем доступу на лотерейний ринок України та шляхів їх вирішення. Лейтмотивом тривалої дискусії став проект Міністерства фінансів «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей та встановлення розміру плати за видачу ліцензії на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей».





Треба зазначити, що вперше представники державного відомства запросили до діалогу з приводу нового проекту ліцумов професійних експертів і незалежних фахівців. На зустрічі були присутні представники Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Національного банку України, операторів лотерейного ринку, державних банків, громадських організацій, наукового середовища та юридичної сфери. Усі присутні мали можливість висловити свою точку зору. У своєму виступі віце-президент «М.С.Л.» Євген Власенко наголосив на тому, що в Європі вже давно існують ефективні механізми регулювання лотерейного ринку. В його основі - розподіл відповідальності держави та операторів. Роль держави – контроль, а не менеджмент лотерей. Контроль надходження податків відповідно до умов ліцензії. Оператори забезпечують ці надходження. Але все прозоро та системно. Досвід Європи відкритий для України, є можливість запросити кращих фахівців, впровадити дієві технології та починати ефективно працювати. 






Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Агія Загребельська на своїй сторінці у Facebook зазначила: «Працювали дві години. На мій погляд, цей час усі провели з користю, та я вірю в те, що сьогоднішня зустріч буде початком якісної дискусії, що в підсумку завершиться позитивними для кожного з нас та держави в цілому змінами. Найближчим часом нами будуть направлені вимоги з додатковими запитаннями до учасників ринку та окремих державних органів. Також ми продовжуємо співпрацю з міжнародними експертами та національними фахівцями в цій галузі. Попередні результати дослідження плануємо презентувати наприкінці цього року». 


Поділитись:
20 вересня 2017
Ми у Viber!