0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Уперше «М.С.Л.» стане спонсором Національного конкурсу КМКФ «Молодість»

Уперше оператор державних лотерей «М.С.Л.» - генеральний партнер Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» - стає спонсором не тільки Гран-прі фестивалю, але й головного призу Національного конкурсу українських дебютних короткометражних стрічок, який відбудеться 21-22 жовтня у столиці України. Розмір цьогорічної грошової винагороди цього творчого змагання - 50 000 гривень.

Про це заявив директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі під час прес-конференції, яка відбулась 14 вересня 2017 року в інформаційному агентстві «Укрінформ».

Участь у Національному конкурсі беруть короткометражні фільми будь-якого жанру (ігрові, документальні, анімаційні, до 45 хвилин), вироблені в Україні (або за участю України як країни-співпродюсера). Сам конкурс має власне журі та є серйозним стартовим майданчиком для українського кіно.

Нагадаємо, що минулорічний приз конкурсу взяла дебютна комедійна стрічка «Кров’янка» українського режисера Аркадія Непиталюка. Робота отримала чимало схвальних відгуків та увійшла до п'ятої збірки проекту-презентації найкращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року «Українська Нова Хвиля», прем'єрний показ якої відбувся 16 березня 2017 року в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ». Того ж року фільм було номіновано у шести категоріях на здобуття української національної кінопремії «Золота дзиґа», зокрема - як найкращий короткометражний ігровий фільм.

На прес-конференції також було зазначено, що дати проведення Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» змінилися - тепер подія проходитиме у період 27 травня - 3 червня. Цей весняно-літній період стане звичним часом проведення кінофестивалю у майбутньому. Тоді ж відбуватиметься і вручення Гран-прі розміром $10 000, спонсором якого традиційно є оператор державних лотерей «М.С.Л.».


Поділитись:
18 вересня 2017
Ми у Viber!