0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«М.С.Л.» вимагає від РНБО виключити компанію з санкційного списку

У зв'язку з відсутністю підстав для внесення оператора державних лотерей «М.С.Л.» до так званого «санкційного списку», компанія звертається до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) із закликом виключити ТОВ «М.С.Л.» з переліку юридичних осіб, відносно яких застосовуються санкції.

Про це на прес-конференції 2 червня заявив віце-президент ТОВ «М.С.Л.» Євген Власенко.

Нагадаємо, 15 травня 2017 року Президент України підписав Указ №133/2017, яким було введено в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» строком на один рік. За незрозумілих причин компанія «М.С.Л.» опинилась в санкційних списках вже втретє (перший раз датується 16 вересня 2015 року, другий - 17 жовтня 2016 року). У компанії неодноразово називали таке рішення безпідставним і помилковим. Більш того, за ініціативою акціонерів «М.С.Л.» Службою Безпеки України було відкрито кримінальне провадження та проведено розслідування щодо встановлення наявності фактів і дій, які могли б стати підставою для застосування до ТОВ «М.С.Л.» санкцій. У результаті кримінальне провадження закрите в березні 2017 року у зв’язку з відсутністю порушень.

Майже півтора роки компанія намагається відстоювати свої права у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ). Після численних переносів судових засідань розгляд справи було призупинено у зв’язку з тим, що ВАСУ ухвалив звернутися до Верховного Суду для вирішення питання стосовно внесення до Конституційного Суду подання щодо конституційності закону «Про санкції» від 14 серпня 2014 року. Відповідне рішення було винесено 26 травня цього року в рамках розгляду позову оператора лотерей «М.С.Л.» про незаконність застосування до нього санкцій.

 ««М.С.Л.» має майже 50 річний досвід організації лотерей в Україні, у компанії працюють найбільш кваліфіковані кадри цієї індустрії, ми пропонуємо сучасні лотерейні ігри, які не поступаються західним аналогам, в нас є відбудована розгалужена мережа реалізації та лояльні гравці. Ми активно співпрацюємо з Європейською асоціацією державних і ТОТО лотерей та Світовою Лотерейною Асоціацією, у нас позитивне ім'я та репутація в усьому світі. А те, що відбувається зараз, не тільки перекреслює піввікову історію компанії, але й калічить майбутнє лотерейного ринку України.

І оскільки досі не можуть надати ніяких доказів нашої провини, але продовжують блокувати нашу роботу, керівництво компанії прийняло рішення звернутися з офіційною заявою до Ради національної безпеки і оборони України з вимогою виключити «М.С.Л.» із списку санкцій.

Ми організуємо громадський контроль за роботою по суті нашої заяви. Правда на нашому боці. І, на щастя, у нашій країні є гласність. А це сильна зброя в наших руках», - підкреслив Власенко.

Поділитись:
2 червня 2017
Ми у Viber!