0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Голова Держказначейства спекулює навколо «російського міфу» щодо «М.С.Л.»

Голова Держказначейства Тетяна Слюз на зустрічі колегії некоректно згадала оператора державних лотерей «М.С.Л.», поставивши його в один ряд з російськими компаніями.

«Тетяна Слюз звернула увагу усіх учасників на Указ Президента №133/2017 від 15 травня 2017 року Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів  (санкцій)». Зокрема, Голова Казначейства акцентувала увагу присутніх на забороні використання програм компанії-постачальника ERP-систем ТОВ  «1С», ТОВ «Корпорація «Парус» та операторів державних лотерей «М.С.Л.» та ПрАТ «Патріот», - цитує Слюз прес-служба Кабміну: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249995847&cat_id=244277212

Тому «М.С.Л.» звертає увагу глави Держказначейства на те, що згадування української компанії «М.С.Л.» в переліку  російських, схоже на вибірковий підхід. Ніби навмисно суспільству вказують, що цей оператор лотерей «найбільше зло».

У санкційному списку президента 468 компаній, з яких більше 80 IT-компаній. І чомусь в переліку Тетяни Слюз поруч з двома російськими IT-сервісами опинився оператор державних лотерей.

До того ж, «М.С.Л.» не пропонує програмні рішення для інших компаній, як згадані системи обліку 1С та «Парус». Щодо «російського коріння» «М.С.Л.». Компанія вчергове нагадує, що у структурі її власників є тільки громадяни Кіпру та України, до яких санкції президента не застосовуються.

«Російський міф» «М.С.Л.» побудований на неправдивій інформації. Ніби серед власників компанії є «Альфа-групп»,  яка належить російському олігарху Михайлу Фрідману. Єдині фінансові відносини «М.С.Л.» та «Альфа-групп» - це звичайний кредит в «Альфа-банку».

Більше року оператор держлотерей «М.С.Л.» намагається відстояти свої  права у Вищому адміністративному суді України. Після численних перенесень судових засідань ніякого рішення не оголошено, а органи влади, які мали  відношення до формування списку санкцій, так і не спромоглися надати суддям докази будь-якої провини «М.С.Л.».

Поділитись:
19 травня 2017
Ми у Viber!