0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Соціальні проекти «М.С.Л.»: з «Льодограю» - у ТОП-10 світу

Наприкінці минулого тижня в Україну прийшли хороші новини з далекого Тайбею (Тайвань). На чемпіонаті світу з фігурного катання серед юніорів наш Ярослав Паніот увійшов до першої десятки кращих спортсменів! Такого результату українські фігуристи не могли домогтися більше десяти років. І тепер, завдяки успішному виступу Ярослава, наша держава зможе на наступному чемпіонаті збільшити представництво своїх спортсменів до двох осіб (замість одного, як це було в попередні роки). Блискучий результат, погодьтеся! Але найнесподіванішим було те, що допоміг Ярославу так впевнено виступити на чемпіонаті світу широко відомий в Україні УНТЦ «Льодограй»!

Для любителів фігурного катання цей факт став вельми інтригуючим, оскільки відомо, що Паніот живе у США, там проводить тренування, зараз з ним працює відомий наставник - Таммі Гембл. І раптом ми дізнаємося, що завершальний етап підготовки до чемпіонату світу, за кілька тижнів до старту, Ярослав провів у Богуславі. Як же це сталося?

«Льодограй» - найкращий!

Поки юний фігурист відпочивав після напруженої боротьби, ми вирішили звернутися з цим питанням до видатного тренера, майстра спорту СРСР, чемпіонки Радянського Союзу 1968 року, заслуженої артистки України, Галині Владиславівні Кухар, яка допомогла Ярославу відшліфувати майстерність перед виступом у Тайбеї.

- Галина Владиславівна, відкрийте секрет: як Ви опинилися разом з Ярославом на «Льодограї»?

- Ніякого секрету немає. Коли виникло питання вибору льодової арени для підготовки до чемпіонату світу, ми прийшли до обопільного рішення - краще місця, ніж «Льодограй», ми не знайдемо. По-перше, це один з найсучасніших палаців в Україні: прекрасний лід, відмінна інфраструктура, немає тісняви, властивої великим містам. І, звичайно, - здорове харчування, чисте повітря, чудова атмосфера на тренуваннях.

- Я чув, що Паніот перед чемпіонатом світу був в не дуже доброму психологічному стані ...

- Так, це правда. Величезна різниця в часі, тривалі перельоти з США до України, важка боротьба на національній першості. А до всього цього у Ярослава ще і ковзан зламався. Тому я попросила свого учня, Антона Ковалевського, надати Ярославу допомогу в тренувальному процесі. Разом з Антоном і масажистом ми сформували міні-команду, яка й готувала нашого фігуриста до відповідальної боротьбі. Всебічне сприяння нам надавали співробітники УНТЦ «Льодограй», за що їм велика подяка.

- Галина Владиславівна, Ви вже встигли привітати Ярослава з відмінним результатом?

- Звичайно. Ми щодня на зв'язку, і СМС-ками обмінювалися, і телефонували один одному. Після завершення виступу Ярослав надіслав повідомлення, де передавав сердечну подяку всім співробітникам «Льодограю», і зазначив, що Богуславська земля благословенна для українських спортсменів.

Я і від себе теж хочу додати. Адже це вже не перший раз відбувається. Коли спортсмени починають тренуватися на арені «Льодограю», результати вони показують дуже хороші. Згадайте, в минулому році українські хокеїсти тренувалися в Богуславі, а потім посіли перше місце в своїй групі. Наш фігурист, Іван Павлов, дворазовий чемпіон України, теж проводив підготовку на «Льодограї» і дуже пристойно виступив на змаганнях ...

Робота на результат

Звичайно, не приховував своєї радості з приводу хороших результатів Паніота на чемпіонаті світу і Антон Ковалевський. Антон - представник молодого покоління українських тренерів з фігурного катання, в недавньому минулому - п'ятиразовий чемпіон України. Коли ми обговорювали перспективи Ярослава Паніота, Ковалевський не скупився на високі оцінки:

- Зараз серед наших фігуристів мало хто може похвалитися виконанням стрибка в чотири оберти, який робить Ярослав. А ще я б відзначив його вольові якості. Він вміє зібрати волю в кулак перед відповідальним виступом, виконати роботу «через не можу».

- Ви вже спілкувалися після виступу Ярослава в Тайбеї?

- Була розмова. Він дуже радів, згадував нашу підготовку на «Льодограї», дуже душевно відгукувався про Богуслав.

- Майбутнє обговорювали?

- Так, зараз у Ярослава буде невелика відпустка, тижні на два. А потім підготовка до нового етапу. У цьому році він вже вибуває з юніорів, почнеться «доросле» життя.

Як відомо, УНТЦ «Льодограй» є соціальним проектом «М.С.Л.». Оператор державних лотерей свідомо взяв на себе відповідальність за створення одного з кращих в Україні палацу зимових видів спорту, і зобов'язався протягом десяти років фінансувати всі насущні потреби навчально-тренувального центру. І, як бачимо, наполеглива робота дає результати. Вкладаючи кошти компанії в будівництво та експлуатацію «Льодограю», підтримуючи перспективні починання фахівців, «М.С.Л.» прокладає стежину спадкоємності поколінь, якою дитячий і юнацький хокей України, юні зірки фігурного катання прямують до майбутніх перемог на найвищому міжнародному рівні.

Наша довідка

Ярослав Паніот народився в Одесі 26 грудня 1997 року. Фігурним катанням займається з 2002 року. Виступає в чоловічому одиночному катанні. Чемпіон України (2015 рік), двічі віце-чемпіон (2016-2017 роках), срібний призер Юнацьких Олімпійських ігор 2012 року в командних змаганнях. Учасник Чемпіонату Європи 2015 (Стокгольм, Швеція) та Чемпіонату світу 2015 (Шанхай, Китай). Тренувався у В'ячеслава Загороднюка, Миколи Морозова. Зараз проводить тренування під керівництвом американського фахівця - Таммі Гембл. Останні роки мешкає у США, куди на постійне місце проживання переїхала його мама.

Поділитись:
20 березня 2017
Ми у Viber!