0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

На арені «Льодограй» відбувся міжнародний турнір з хокею

У минулі вихідні, 11 та 12 березня, в УНТЦ «Льодограй», що є соціальним проектом оператора державних лотерей «М.С.Л.», відбувся  Міжнародний хокейний турнір на «Кубок губернатора»  серед юнаків 2007-2008 років народження. Ігри проводились за підтримки Голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана, організатором виступила «Хокейна Україна».

Гостей та учасників турніру «Льодограй» зустрічав повітряними кульками, юні барабанщиці створювали урочисту атмосферу, а малеча у національному українському вбранні частували усіх охочих запашним короваєм, який затишно прилаштувався на вишиваному рушнику.

Цього разу на змагання до Богуславу приїхало понад сто шістдесят юних хокеїстів. Три команди з Києва – «Атек», «Київ», «Крижинка», дві з Дніпра – «Ягуари», «Дніпро», молдовська «Глорія» та «Легіон» з Калушу, що на Івано-Франківщині. Компанію їм склали «Шершні» з Богуслава, яких разом з гостями турніру було розподілено на дві групи, де й розпочалась запекла боротьба за перемогу.

 Аби дізнатися про хід змагань, ми звернулися за коментарем до головного тренера «Шершнів» Олександра Матвійчука.

-  Пане Олександре, як би Ви оцінили умови проведення кубку та підготовку льодового майданчика до такого інтенсивного турніру?

-  До організаторів жодних запитань! Крига «швидка», роздягальні зручні, умови для відпочинку юних спортсменів чудові, атмосфера льодової арени дружня.

-  Як відомо, «рідні стіни» «Шершням» не дуже допомогли, у підсумковій таблиці юні  хокеїсти з Богуслава лише на шостому місці.

-  Так, це правда. Турнірний жереб зіграв з нами злий жарт і  вже на перших етапах звів у боротьбі з найсильнішими командами. Якщо Ви звернули увагу, «Дніпро» та «Легіон» посіли перше та третє місця. На мій погляд, хокеїсти з Калушу мали всі шанси  бути  другими, але умови турніру такі, що вони після кругових змагань вели боротьбу лише за третю сходинку.

-  У боротьбі за почесне п’яте місце «Шершні» поступилися своєму давньому супернику, ХК «Київ». Не вистачило майстерності?

-  Як не прикро, у цьому випадку потрібно вести мову  не про рівень майстерності (ми киянам у цьому сенсі не поступаємось), а про функціональні кондиції. Простіше кажучи: треба з більшою самовіддачею працювати на тренуваннях. На цей раз ми недопрацювали.

-  Пане Олександре, а які загальні враження справили на Вас кубкові ігри у Богуславі?

-  Це дуже корисна практика. По-перше, ми отримали змогу зіграти з незнайомими командами, придивитись до їхнього стилю гри, тактики, отримали новий ігровий досвід. По-друге, такі змагання однозначно сприяють розвитку хокею в Україні серед дитячих команд, популяризації хокею з шайбою серед дітей та молоді в Україні, залученню дітей до занять спортом. Я думаю, що це прекрасний приклад демонстрації здорового способу життя.

Дуже добре, що до Богуслава приїхали хокеїсти з Молдови. І хоча вони не здобули почесних перемог, але я сподіваюсь, що привітний Богуслав і сучасна  арена «Льодограй» справили на них гарні враження…

За підсумками турніру команди розташувались у такій послідовності:

1

«Дніпро»

2

«Крижинка»

3

«Легіон»

4

«АТЕК»

5

«Київ»

6

«Шершні»

7

«Ягуари»

8

«Глорія»

Церемонію нагородження учасників провели Голова Богуславської районної державної адміністрації Ірина Старенька, представник організатора турніру «Хокейна Україна» Катерина Морозова та директор УНТЦ «Льодограй» Ігор Штефан. І як не сумно було залишати юним хокеїстам затишний «Богуслав» та його «Льодограй», але життя диктує свій графік. Наприклад, у «Шершнів» вже 19 березня зустріч  ХК «Київ». 


Поділитись:
14 березня 2017
Ми у Viber!