0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Вітаємо з Днем народження лотереї!

Шановні гравці, колеги, друзі!

Компанія «М.С.Л.» щиро вітає всіх з Днем народження лотереї й зичить удачі у грі та прихильності Фортуни не лише у лотерейних тиражах, але й в усіх ваших справах. 

24 лютого стало офіційною датою народження лотереї у Західній Європі, адже саме у цей день багато століть тому, у 1466 році вдова видатного нідерландського художника Яна ван Ейка – Маргрет провела у невеличкому бельгійському містечку Брюгге перший лотерейний розіграш. Дана лотерея була приурочена до 25-річної річниці з дня смерті її чоловіка та мала на меті зібрати кошти для нужденних. Узяти участь у цьому благодійному заході міг кожен бажаючий, потрібно було лише купити лотерейний квиток. Зібрані таким чином кошти Маргрет ван Ейк віддала для допомоги знедоленим жителям міста. Після вдало проведеної першої лотереї у Брюгге, такі заходи у місті стали проводитися досить часто. За допомогою коштів від лотерей було відремонтовано багато будинків, збудовані нові каплиці, спортивні споруди, міський годинник, монастир тощо.  

Таким чином, з невеличкого бельгійського містечка лотереї поширились у Європі, а потім й у всьому цивілізованому світі. За традицією, що склалась протягом століть, кошти від лотерей направлялись на благодійність, будівництво, допомогу бідним, постраждалим від катастроф та стихійних лих, а також на спортивні досягнення, поліпшення медицини, розвиток кінематографу та мистецтва. 

В Україні за лотерейні кошти профінансовано будівництво палаців спорту в Харкові, Одесі та Запоріжжі, водноспортивного комплексу в Дніпропетровську, шахового палацу та відкритого велотреку у Львові, стадіону «Ювілейний» у Полтаві, у Києві – тенісних кортів у Жулянах, легкоатлетичного манежу на Березняках и льодового палацу «Крижинка». 

Продовжуючи кращі світові та європейські традиції лотерей, компанія «М.С.Л.» фінансує значну кількість соціальних проектів та підтримує український спорт. Наприклад, за власні кошти у листопаді 2014 року був збудований та введений в експлуатацію універсальний навчально-тренувальний центр «Льодограй» (м.Богуслав, Київська область). З 2000 по 2016 рік включно компанія «М.С.Л.» виступає спонсором Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» та його гран-прі. 

Нагадаємо, що рекордсменом в Україні серед державних лотерей за кількістю мільйонерів є лотерея «Лото-Забава», на лічильнику якої вже 261 мільйонер, два з яких з‘явились у цьому році. А ось найбільший лотерейний виграш в Україні цього року – Мегаприз у розмірі 6 150 000 гривень був виграний шанувальником лотереї «Мегалот» у м. Дніпро 18 грудня.  

Закликаємо й наших колег, операторів державних лотерей, долучатись до розбудови нашої України красивою, сильною та спортивною. Зі святом!


Поділитись:
24 лютого 2017
Ми у Viber!