0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

КСВ-проект, який змінив життя українського міста

Два роки тому у місті Богуслав Київської області урочисто відкрився збудований за кошти оператора державних лотерей «М.С.Л.» універсальний навчально-тренувальний центр зимових видів спорту «Льодограй». За цей час в Україні з’явилось понад 150 маленьких фігуристів та хокеїстів з Богуславщини, серед них - понад 30 призерів національних та міжнародних змагань. Для гостей та місцевих мешканців було проведено понад 1 500 годин масових катань, у яких прийняли участь майже 30 000 осіб. На сучасній арені вже відбулось понад 25 змагань з фігурного катання та хокею, більше, ніж 15 вітчизняних та закордонних команд (а це – майже 400 осіб) обрали цей льодовий палац для своїх тренувань. 

Визначні результати цього корпоративного соціального проекту було представлено на щорічній Національній конференції «Бізнес, що змінює країну» (12 грудня 2016, організатор – Центр «Розвиток КСВ»). Директор з маркетингу «М.С.Л.» Павло Вайсеро під час свого виступу на цій події заявив, що лотерейний бізнес може компенсувати дефіцит державного фінансування у сфері розвитку здорової нації. «Ми з'ясували, що в Україні здоров'я нації знаходиться у жахливому стані. Не більше 10% дітей можуть похизуватися гарним здоров'ям. Діти – це наше майбутнє. Це означає, що майбутнє нації, в принципі, під загрозою, тому що 90% дітей, які будуть будувати цю країну через 10,20,30 років – не мають достатнього запасу здоров'я вже сьогодні», - зазначив він. 

При цьому, П.Вайсеро зауважив, що роль держави у розвитку здорової нації зведена фактично до нуля.  «Україна ніяк не намагається із цим боротися. Ми бачимо, що за 30 років на території України державою не побудовано жодного спортивного об’єкту, який би міг дотуватися із бюджету, який би міг допомагати усім верствам населення тренувати дітей і готувати їх до майбутнього», - сказав П. Вайсеро. 

Також він наголосив, що саме лотереї за своєю суттю покликані збалансовувати фінансування у соціальній сфері.

«В усьому світі на лотерейні кошти будуються театри, стадіони, спортивні майданчики, а в Україні, на жаль, ця практика поки що не прижилася. Проблема, яку ми виявили, свідчить про те, що у нас досить низький рівень довіри до лотерей.  Коли ми пішли спілкуватися з потенційними гравцями, ми з'ясували, що один із основних критеріїв недовіри - це нерозуміння того, куди направляються кошти. І оця причина -  розуміння того, куди направляються кошти, і стала основним питанням для нас», - сказав П. Вайсеро. 

За його словами, компанія «М. С. Л.» вирішила зосередитися на довгострокових проектах, які б допомагали дітям ставати здоровішими, а гравцям – розуміти соціальну важливість лотерей. 

«Результатом було  стратегічне рішення 2012 року, коли ми вирішили сфокусувати свої зусилля на довгострокових проектах, а саме  на будівництві спортивних комплексів, майданчиків, які б могли допомогти нашим дітям ставати здоровішими і при цьому розбудовувати більш здорову націю. 

В 2012 році було прийняте рішення і вже в грудні 2012 року ми презентували на загальну критику два варіанти дизайну і архітектурних проектів льодового комплексу, який ми вирішили побудувати не в Києві, а в області. Бо займатися якимось професійним видом спорту на периферії  досить проблематично, не кажучи вже про те, що це дуже дорого. Тому ми вирішили збудувати льодовий палац на перетині Черкаської і Київської областей, в м.Богуславі», - сказав П. Вайсеро. 

Також він зауважив, що цей проект є унікальним для України.  «Ми вирішили зробити це доступним для всіх, створити високотехнологічний майданчик, адже ми розуміємо, що інвестувати в довгострокові проекти, будуючи те, що буде застарілим через 2-3 роки, не має жодного сенсу. І, звісно, донести до населення інформацію про те, що лотереї є, і це не просто фантастична штука, коли десь хтось виграє мільйон, а з кожного лотерейного квитка копійка - гривня падає на наше майбутнє.

Такого масштабного проекту до цього не було, він перший. Діти тепер мають місце, куди вони на 7 ранку, до занять, спішать аби потренуватися.  Населення самого Богуслава має можливість побачити те, чого раніше не бачили, це професійна арена, на якій проходять тренування молодіжної збірної України, на якій проводяться змагання як українські, так і міжнародні. Наш проект докорінно змінив на краще життя одного українського міста. Діти зростають здоровими, щасливими, в них з’явились нові можливості, вони подорожують Україною та світом, вони мають шанс зробити своє майбутнє яскравим.», - розповів П. Вайсеро. 

У свою чергу Директор центру розвитку корпоративної соціальної відповідальності Марина Саприкіна розповіла, що  Центр КСВ  вже більше 9 років займається саме розвитком корпоративної соціальної відповідальності, і приклад оператора держаних лотерей   «М.С.Л.» є важливим  для інших. 

 «І конкурс кейсів із корпоративної соціальної відповідальності – це наша візитівка, ми проводимо його вже сьомий рік поспіль, тому для нас дуже цікаво і дуже важливо, що залучаються нові індустрії. Тому дуже цікаво, що компанія М.С.Л. долучилась і показала свій приклад розвитку регіону. Я вважаю що це дуже гарний приклад», -  зауважила вона.


Поділитись:
14 грудня 2016
Ми у Viber!