0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Сьоме засідання ВАСУ: чи є в СБУ докази?

14 липня 2016 року о 14:30 відбудеться сьоме засідання Вищого адміністративного суду України за позовом оператора державних лотерей «М.С.Л.» про визнання незаконним та скасування Указу Президента України від 16 вересня 2015 року №549/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (надалі – Указ Президента) в частині включення «М.С.Л.» до переліку осіб, до яких застосовуються персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). 

Нагадаємо, що в ході шостого засідання, яке відбулось 16 червня, слухання було перенесено у зв’язку з тим, що представник СБУ в черговий раз не надав документи під грифом «таємно», на підставі яких нібито були введенні антиросійські санкції відносно компанії «М.С.Л.». У разі, якщо такі докази будуть надані, засідання відбудеться у закритому режимі у частині розгляду судом матеріалів, які містять державну таємницю. 

Однак, в представників компанії є сумніви і щодо існування таких документів, і щодо доцільності їх «засекречування» оскільки оператором державних лотерей «М.С.Л.» не вчинювались будь-які дії, названі в Указі Президента в якості підстави для застосування санкцій. Крім того, аргументовано звинуватити оператора лотерей «М.С.Л.» у неправомірній діяльності неможливо: фінансово-господарська діяльність компанії здійснюється в межах діючого законодавства. 

Зазначимо, що на закритій частині засідання можуть бути присутні лише ті особи, які мають допуск та доступ до державної таємниці за формою 2. Але до початку закритої частини та після її закінчення засідання буде відкритим.

По завершенню відбудеться брифінг за участі керівника юридичного управління «М.С.Л.» Марини Слободніченко.

Акредитація журналістів за телефоном 095-273-24-69.

Поділитись:
13 липня 2016
Ми у Viber!