0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Масовий спорт формує Європу: значуща роль лотерей

29 червня 2016 в Брюсселі Робоча група Європейської комісії з питань масового спорту (High Level Group (HLG) on Grassroots Sport) опублікувала свої рекомендації щодо сприяння розвитку масового спорту в Європі, підкреслюючи при цьому важливу роль лотереї*.

Робоча група Європейської комісії з питань масового спорту, що складається з 15 незалежних компетентних експертів високого класу, після 9 місяців інтенсивної роботи представила свої рекомендації єврокомісару з питань освіти, культури, молоді та громадянства Тібору Наврачічу. Доповідь містить рекомендації загального і професійного характеру в сфері охорони здоров'я, соціальної інтеграції, неформального навчання та розвитку навичок, волонтерства, економічної стабільності та сталого фінансування, міського планування та інфраструктури.

Європейська асоціація державних і тото лотерей (EL) вітає той факт, що особлива роль у цій доповіді приділяється лотереї і рекомендує парламентській Єврокомісії:

- визнати провідну роль лотерей у фінансуванні масового спорту;

- закликати європейські країни заохочувати і захищати лотереї як джерело підтримки спорту;

- вживати необхідних заходів для боротьби з нелегальними ставками.

Президент EL Хансйорг Хольтмайер зазначає: «Члени EL діють на підставі стійкої моделі, що складається з принципів солідарності, обережності і чесності. Керуючись цим, лотереї завжди були надійною опорою фінансування масового спорту в Європі. Насправді наші основні принципи дозволяють лотереям піти ще далі і розглядати спорт як інструмент соціальної інтеграції та неформальної освіти, і ми дуже раді, що ці напрямки чітко відображені в доповіді Робочої групи Європейської комісії з питань масового спорту. Тепер ми повинні працювати над здійсненням цих важливих рекомендацій»

Дійсно, лотереї протягом десятиліть є основними партнерами європейського спорту, що забезпечують його стабільною фінансовою підтримкою у розмірі понад 2 млрд євро на рік. Відповідно до недавніх досліджень (SportEconAustina, 2015) цей внесок зробив істотний вплив на європейську економіку. Крім того, лотереї забезпечують близько 40 000 робочих місць в спортивній індустрії щорічно. Експерти підкреслюють, що життєво важливо зберегти таку тісну співпрацю і в майбутньому. Однак нелегальні ставки та інші незаконні зловживання можуть поставити під загрозу подальший розвиток цього напрямку.Тому автори доповіді закликають глав європейських держав застосовувати конкретні заходи щодо нелегальних операторів (в тому числі ґрунтуючись на вимогах Конвенції EPAS про маніпуляції спортивними змаганнями)

 

Нагадаємо, що оператор державних лотерей «М.С.Л.» з 1993 року входить до Європейської асоціації державних і тото лотерей (EL).

У червні 2013 року «М.С.Л.» став єдиним оператором лотерей в Україні і на пострадянському просторі, який вперше отримав «Сертифікат відповідності стандартам відповідальної гри» від EL. А в травні 2016 року компанія знову підтвердила відповідність своїх бізнес-процесів європейським стандартам лотерейної практики, за що була відзначена «Сертифікатом відповідності стандартам відповідальної гри» вдруге.

Вже 45 років «М.С.Л.» виконує своє головне призначення: компанія докладає максимум зусиль для підтримки і розвитку спорту в Україні.  У листопаді 2014 року оператор державних лотерей «М.С.Л» своїм коштом збудував і досі фінансує Універсальний навчально-тренувальний центр зимових видів спорту «Льодограй» (Богуслав, Київська область). Наразі, інвестиції «М.С.Л.» у цей соціальний проект склали понад 20 мільйонів гривень. За ці роки льодовий палац став місцем проведення загальнонаціональних і регіональних змагань з хокею та фігурного катання, ареною для постійних тренувань відомих спортсменів, центром культурно-спортивного відпочинку місцевих жителів. Також слід відмітити, що за підтримки «М.С.Л.» понад 150 маленьких богуславців займаються в секціях УУТЦ «Льодограй», і 24 з них в сезоні 2015-2016 стали призерами всеукраїнських змагань.

 

* З повним текстом доповіді Робочої групи Європейської комісії з питань масового спорту можна ознайомитися тут

Поділитись:
5 липня 2016
Ми у Viber!