0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«М.С.Л.» та програма «Навички для України-2030»

 Оператор державних лотерей «М.С.Л.», наслідуючи міжнародні та вітчизняні практики соціально-відповідальних компаній, в рамках освітньої програми «Центру розвитку КСВ» долучився до підготовки першого звіту Skills Report-2030 (Навички для України-2030).

 Однією з актуальних проблем при працевлаштуванні випускників середньоосвітніх та вищих учбових закладів сьогодні є кардинальна відмінність між базовими навичками, які сформовані у молодих спеціалістів, і тими вміннями, яких потребують безпосередньо працедавці. За кордоном вже давно налагоджено діалог між зацікавленими сторонами по цьому питанню. Україна також починає рух у цьому напрямку. Так, вже створено робочу групу, до якої увійшли EY,Укртелеком, Bayer, Platinum Bank, Kreston, Міністерство соціальної політики, Міністерство молоді та спорту, Міністерство освіти та Альянс UCETI.

Одним з перших етапів реалізації програми стало проведення опитування керівників HR-департаментів ряду компаній з метою визначення навичок, які необхідні для розвитку української економіки до 2030 року та розуміння того, як цьому навчати. Цікаво, що з таким стрімким розвитком світу, який ми спостерігаємо  зараз, вже неможливо напевно стверджувати на 100%, до яких професій необхідно готувати наступне покоління, однак можна точно визначити ті навички, які будуть потрібні. Саме проект «Навички для України–2030» покликаний стати одним з драйверів удосконалення середньої, вищої та професійної освіти в нашій країні, а також – якості програм корпоративних тренінгів.

Коментарі начальника управління підбору та навчання персоналу Олени Нікітіної (Мельнікової): «На жаль, кожного року розрив між навичками, які формують вищі учбові заклади, та навичками, яких потребує працедавець, зростає. Виникає парадокс: ми відмовляємо молодим спеціалістам через відсутність в них певних вмінь, необхідних для роботи, але ті навички можуть з’явитись лише  при виконанні певного функціоналу, якого потребує працедавець. Наша система освіти не вчить молоду людину бути самостійною одиницею, яка може брати на себе відповідальність, знаходити шляхи вирішення в конфліктних ситуаціях, організовувати себе та інших людей, планувати своє життя, тобто бути особистістю. Втрачається сам сенс отримання вищої освіти. Наша компанія вирішила прийняти участь у цьому проекті, розуміючи важливість та необхідність нової системи освіти, взаємодії працедавців та учбових закладів. І ми прагнемо бути частиною цього важливого для України проекту»

Поділитись:
2 липня 2016
Ми у Viber!