0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

ВАСУ вшосте переніс розгляд справи «М.С.Л.»: докази відсутні

Вищий адміністративний суд України переніс розгляд справи щодо правомірності включення оператора лотерей «М.С.Л.» до санкційного списку на 14 липня 2016 року у зв’язку з тим, що представник СБУ в черговий раз не надав документи під грифом «таємно», на підставі яких нібито були введенні антиросійські санкції відносно компанії. 

У разі, якщо такі документи будуть надані, наступне засідання відбудеться у закритому режимі у частині розгляду судом матеріалів, які містять державну таємницю. Однак, у представників компанії «М.С.Л.» є певні сумніви і щодо існування таких документів, і щодо доцільності їх «засекречування». Після засідання керівник юридичного управління «М.С.Л.» Марина Слободніченко заявила: «Затримання цього судового процесу вигідне як і представнику відповідача, так і представнику третьої особи - СБУ, оскільки відсутні будь-які докази і документи, які могли б стати підставою для подальшого звинувачення нашої компанії в незаконних діях. І, напевно, усі чудово помітили, чи то жарт, чи то обмовку представника СБУ, який сказав, що необхідні документи, які потрібно залучити до справи, – готуються. Тобто, це нонсенс, який апріорі не може існувати, бо якщо документи перебувають під грифом «секретно», то вони вже повинні бути готові, а не готуватися», - зазначила Слободніченко.

Нагадаємо, що 14 квітня справу було перенесено у зв’язку із затребуванням необхідної інформації у РНБО і Президента України. На другому судовому засіданні, 12 травня, відповідач не виконав  зобов’язання суду і не надав докази, які б могли стати підставою для введення проти компанії «М.С.Л.» антиросійських санкцій. Втретє розгляд справи перенесли з 26 травня на 2 червня у зв'язку з надходженням клопотання про залучення Служби безпеки України до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача. 2 червня судове засідання вкотре перенесли через те, що СБУ не встигла ознайомитися з матеріалами справи. 9 червня справу перенесли на 16 червня через необхідність зміни складу суддівської колегії для того, аби усі судді мали допуск до документів, які містять державну таємницю.

16 червня суд зобов’язав СБУ надати на наступне засідання матеріали, які були подані для розгляду РНБО для прийняття відповідного рішення Президентом України щодо внесення оператора «М.С.Л.» до санкційного списку. А також зобов’язав Адміністрацію Президента залучити до справи особу, наділену відповідним допуском для розгляду документів, що перебувають під грифом «таємно», який у представника відповідача відсутній.

При цьому судова колегія зазначила, що СБУ очевидно затягує справу, оскільки суд готовий був почати вивчення відповідних матеріалів, які містять державну таємницю, вже в ході цього засідання.

Тим часом, представник СБУ відмітив, що «в силу об’єктивних обставин на даний момент ці документи готуються». 

Поділитись:
17 червня 2016
Ми у Viber!