0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Шосте засідання ВАСУ: частково закритий режим

16 червня 2016 року о 14:30 відбудеться шосте засідання Вищого адміністративного суду України за позовом оператора державних лотерей «М.С.Л.» про визнання незаконним та скасування Указу Президента України від 16 вересня 2015 року №549/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (надалі – Указ Президента) в частині включення «М.С.Л.» до переліку осіб, до яких застосовуються персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Нагадаємо, що 14 квітня справу було перенесено у зв’язку із затребуванням необхідної інформації у РНБО і Президента України. На другому судовому засіданні, 12 травня, відповідач не виконав  зобов’язання суду і не надав докази, які б могли стати підставою для введення проти компанії «М.С.Л.» антиросійських санкцій. Втретє розгляд справи перенесли з 26 травня на 2 червня у зв'язку з надходженням клопотання про залучення Служби безпеки України до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача. 2 червня судове засідання вкотре перенесли через те, що СБУ не встигла ознайомитися з матеріалами справи. 9 червня справу перенесли на 16 червня через необхідність зміни складу суддівської колегії для того, аби усі судді мали допуск до документів, які містять державну таємницю. Також представник відповідача клопотав про зупинення розгляду цієї справи до тих пір, допоки для нього не оформлять доступ до документів, пов'язаних з державною таємницею. Попри це наступне судове засідання перенесли на тиждень.  

На попередньому засіданні Вищий адмінсуд України частково задовольнив клопотання представника СБУ щодо розгляду засекречених документів: засідання буде закритим лише в частині дослідження матеріалів, які стали підставою для застосування санкцій щодо оператора державних лотерей «М.С.Л.».

На закритій частині засідання можуть бути присутні лише ті особи, які мають допуск та доступ до державної таємниці за формою 2. Але до початку закритої частини та після її закінчення засідання буде відкритим.

По завершенню відбудеться брифінг за участі керівника юридичного управління «М.С.Л.» Марини Слободніченко.

Акредитація журналістів за телефоном 095-273-24-69.

Поділитись:
14 червня 2016
Ми у Viber!