0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

ВАСУ вп’яте переніс розгляд позову «М.С.Л.» до держорганів

Вищий адміністративний суд України переніс на тиждень розгляд справи щодо правомірності включення оператора лотерей «М.С.Л.» до санкційного списку через відсутність у суддів допуску до секретних документів та необхідність через це оновити склад колегії.

Наступне судове засідання відбудеться 16 червня 2016 року.

Нагадаємо, що 14 квітня справу було перенесено у зв’язку із затребуванням необхідної інформації у РНБО. На другому судовому засіданні, 12 травня, відповідач не виконав  зобов’язання суду і не надав докази, які б могли стати підставою для введення проти компанії «М.С.Л.» антиросійських санкцій. Втретє розгляд справи перенесли з 26 травня на 2 червня у зв'язку з надходженням клопотання про залучення представника Служби безпеки України до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача. 2 червня судове засідання вкотре перенесли через те, що СБУ не встигла ознайомитися з матеріалами справи. 9 червня справу перенесли на 16 червня через необхідність зміни складу суддівської колегії для того, аби усі судді мали допуск до документів, які містять державну таємницю.

Крім того, ВАСУ частково задовольнив клопотання представника СБУ щодо розгляду засекречених документів у закритому режимі: закритим засідання буде лише в частині дослідження цих матеріалів.

Також представник відповідача клопотав про призупинення розгляду цієї справи до тих пір, допоки для нього не оформлять доступ до документів, пов'язаних з державною таємницею. Попри це наступне судове засідання перенесли на тиждень.  

На брифінгу для журналістів керівник юридичного управління «М.С.Л.» Марина Слободніченко заявила, що такий хід подій схожий на навмисне затягуванням судового провадження. «Ми фактично не маємо можливості здійснювати повноцінно діяльність, наші рахунки заблоковані. З однієї сторони ми маємо трикратне оподаткування, з іншої – Міністерство фінансів не видає ліцензії. З усіх сторін іде блокування діяльності оператора лотерей. Комусь, напевно, це вигідно… Ми все ж таки хочемо позитивної репутації і добитися позитивного результату вирішення цієї справи, бо це політична справа, а ніж економічна чи юридична», - зазначила Слободніченко.

Крім того, представниця позивача нагадала, що минуло тижня компанія «М.С.Л.» вдруге отримала «Сертифікат відповідності стандартам відповідальної гри» від Європейської асоціації державних і тото лотерей. «Ми є єдиним оператором державних лотерей на пострадянському просторі, який має сертифікат відповідального відношення до гри виданий Європейською асоціацією... В той час, коли ми перебуваємо під санкціями і власна держава намагається повністю нас обмежити в здійсненні діяльності, Європа нас визнає», - підкреслила вона.

 

Поділитись:
10 червня 2016
Ми у Viber!