0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Розгляд позову «М.С.Л.» проти держорганів перенесено вчетверте

Вищий адмінсуд вчергове переніс розгляд позову оператора лотерей «М.С.Л.» щодо введення санкцій проти компанії.

Наступне судове засідання відбудеться 9 червня 2016 року.

Нагадаємо, що 14 квітня справу було перенесено у зв’язку із затребуванням необхідної інформації у РНБО. На другому судовому засіданні, 12 травня, відповідач не виконав  зобов’язання суду і не надав докази, які б могли стати підставою для введення проти компанії «М.С.Л.» антиросійських санкцій. Втретє розгляд справи перенесли з 26 травня на 2 червня у зв'язку з надходженням клопотання про залучення представника Служби безпеки України до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача. 2 червня судове засідання вкотре перенесли через те, що СБУ не встигла ознайомитися з матеріалами справи.

Крім того, представник СБУ подав клопотання про продовження судового розгляду позову у закритому режимі. Суд розглядатиме вказане клопотання як тільки представники відомства нададуть матеріали, що свідчать про наявність грифу таємності в документах. В разі, якщо таких матеріалів надано не буде, суд продовжить розгляд у відкритому режимі.

У свою чергу представник “М.С.Л.” Марина Слободніченко повідомила, що компанія подала позов про скасування цих санкцій через їх очевидну абсурдність.  

“Наша судова практика не знає взагалі подібних ситуацій. В Україні вперше введені такі санкції, але чому ми зважилися на їх оскарження, це зрозуміло. Тому що, ми не визнаємо, що наша компанія чи будь-які пов’язані із нею особи чи особи, які контролюють кінцеві бенефіціарні власники,  вчиняли такі дії, які б могли сприяти і стати підставою для застосування до нас санкцій.  Якщо глянути на той список – понад 100 компаній, до яких були застосовані санкції, і подивитися принаймні на місцезнаходження цих компаній – то всі ці компанії зареєстровані у РФ або в Криму. І тільки 2 компанії, які мають місцерозташування в Україні, а це саме ТОВ “М.С.Л.” і інший оператор лотерей “Патріот”, перебувають у цьому списку, будучи компаніями, які мають місцезнаходження в Україні. А як відомо в Україні є лише 3 оператори лотерей і тому є досить цікавим питання, кому було вигідно включення таких двох компаній у цей список”, - наголосила вона.

В “М.С.Л.” переконані, що вносити національного оператора лотерей з понад 40-річною історією в один список з терористами – це безглуздя.

“І ще  такий цікавий момент – як може національний оператор лотерей, який є платником податків в Україні, який має понад 40-річну історію своєї роботи ставити себе на рівні із батальйоном “Сомалі”? Батальйоном “Смерч”? Чи іншими компаніями явно терористичними, які здійснюють терористичну діяльність на території України, перебуваючи при цьому у Росії. Тому ми вважаємо, що це політичні дії, а не порушення нашої компанії чи здійснення якихось незаконних дій”, - підкреслила Марина Слободніченко.

Поділитись:
2 червня 2016
Ми у Viber!