0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Четверте засідання суду за позовом «М.С.Л.» до держорганів

2 червня 2016 року о 14:30 відбудеться четверте відкрите засідання Вищого адміністративного суду України з приводу позову оператора державних лотерей «М.С.Л.» про визнання незаконним та скасування Указу Президента України від 16 вересня 2015 року №549/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (надалі – Указ Президента) в частині включення «М.С.Л.» до переліку осіб, до яких застосовуються персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Нагадаємо, що 14 квітня справу було перенесено у зв’язку із затребуванням необхідної інформації у РНБО. На другому судовому засіданні, 12 травня, відповідач не виконав  зобов’язання суду і не надав докази, які б могли стати підставою для введення проти компанії «М.С.Л.» антиросійських санкцій. Втретє розгляд справи перенесли 26 травня на 2 червня у зв'язку з надходженням клопотання про залучення представника Служби безпеки України до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача.

Керівництво «М.С.Л.» впевнене у тому, що залучення СБУ є позитивним фактором, оскільки це саме той орган, який ініціював введення антиросійських санкцій щодо компанії. Тому є усі підстави очікувати на отримання 2 червня 2016 обґрунтованих пояснень щодо мотивів внесення оператора державних лотерей «М.С.Л.» до санкційного списку. 

Компанія «М.С.Л.» ще раз підкреслює, що рішення про застосування до неї санкцій не ґрунтуються на встановлених законом підставах, прийняте не у відповідності  із законодавчо визначеною  процедурою,  в основу згаданого рішення покладено свавільне застосування закону, що суперечить нормам Конституції та законодавства України, суперечить рішенням та практиці Європейського суду з прав людини.

По завершенню засідання відбудеться брифінг за участі керівника юридичного управління «М.С.Л.» Марини Слободніченко.

Акредитація журналістів за телефоном 095-273-24-69

Поділитись:
31 травня 2016
Ми у Viber!