0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

«М.С.Л.» опротестовує правомірність введення санкцій

   12 травня 2016 року о 14:30 у Вищому адміністративному суді України відбулося відкрите судове засідання щодо позову оператора державних лотерей «М.С.Л.» про визнання незаконним та скасування Указу Президента України від 16 вересня 2015 року №549/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (надалі – Указ Президента) в частині включення «М.С.Л.» до переліку осіб, до яких застосовуються персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

    Компанія «М.С.Л.» наполягає на тому, що рішення про застосування до неї санкцій не ґрунтуються на встановлених законом підставах, прийняте не у відповідності  із законодавчо визначеною  процедурою,  в основу згаданого рішення покладено свавільне застосування закону, що суперечить нормам Конституції та законодавства України, суперечить рішенням та практиці Європейського суду з прав людини.

  «Ми неодноразово інформували державні органи про склад своїх акціонерів, ініціювали об'єктивну перевірку реального складу акціонерів компанії і зверталися з проханням до СБУ провести таку перевірку, щоб уникнути провокацій. Але це не призвело до очікуваного нами результату. Зазначу, що компанія «М.С.Л.» довгий час була національним лідером зі сплати військового збору. Тому хотів би запитати у членів РНБО України: чи можливо таке для компанії, яка начебто працює на агресора?» - заявив головний акціонер компанії «М.С.Л.» Маркос Шиапаніс.

  Одним із найпоширеніших міфів про «М.С.Л.» є «інформація» про те, що власниками компанії є начебто громадяни Росії. Але зазначений міф спростовується офіційними реєстрами та документами, які розкривають кінцевих бенефіціарів компанії, засвідчуючи відсутність будь-яких росіян серед бенефіціарів оператора державних лотерей. Єдиною іноземною особою, під контролем якої перебуває «М.С.Л.», є громадянин Кіпру Маркос Шиапаніс, до якого персональних санкцій Указом Президента не застосовано.

  Коментуючи внесення «М.С.Л.» до санкційного списку, пан Шиапаніс, який був присутнім на засіданні суду сказав: «Для мене як для громадянина Європейського Союзу ситуація є дуже дивною і несподіваною. Так, держава може застосовувати до певних кампаній, які порушують її законодавство, обмежувальні заходи. Але спочатку мають бути надані докази, конкретні факти порушення закону такою компанією. У даному випадку нам ніхто не надав інформації, що саме стало причиною застосування до нас санкцій, які закони ми порушили. Такий тиск на легальний бізнес є неприйнятним для країн Європейської спільноти, до якої прагне увійти Україна. Подібні дії урядових структур негативно впливають на економічну привабливість України і негативно сприймаються іноземними інвесторами. Але ми все ж-таки  сподіваємось, що ця ситуація врешті-решт буде вирішена цивілізованим шляхом».

Поділитись:
12 травня 2016
Ми у Viber!