0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Безпрецедентно: компанія «М.С.Л.» подала позов щодо скасування санкцій

12 травня 2016 року о 14:30 у Вищому адміністративному суді України відбудеться відкрите судове засідання щодо позову оператора державних лотерей «М.С.Л.» про визнання незаконним та про скасування Указу Президента України від 16 вересня 2015 року №549/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (надалі – Указ Президента) в частині включення «М.С.Л.» до переліку осіб, до яких застосовуються персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Компанія наполягає на тому, що рішення про застосування до неї санкцій не ґрунтуються на встановлених законом підставах, прийняте поза законодавчою процедурою, а в його основі покладене нічим не стримане свавільне застосування закону, що суперечить законодавству України, рішенням Конституційного Суду України та Європейського суду з прав людини.

Підкреслюємо, що «М.С.Л.» не вчинювались будь-які дії, названі в Указі Президента в якості підстави для застосування санкцій, і досі не надано жодних доказів в підтвердження наведених в Указі стверджень. Також відсутні будь-які вироки суду за ознаками злочинів проти основ національної безпеки та підтримки тероризму.

Більше того, аргументовано звинуватити оператора лотерей «М.С.Л.» у неправомірній діяльності неможливо: фінансово-господарська діяльність компанії здійснюється в межах діючого законодавства. Крім того, «М.С.Л.» активно співпрацює з правоохоронними органами з метою виявлення та припинення діяльності нелегальних гральних закладів, які функціонують під вивісками державних лотерей.

Одним із найпоширеніших фейків є інформація про те, що власниками «М.С.Л.» є начебто громадяни Росії. Попри те, що зазначений міф спростовується офіційними реєстрами та документами, які розкривають кінцевих бенефіціарів компанії, засвідчуючи відсутність будь-яких росіян серед бенефіціарів оператора державних лотерей, деякі ЗМІ та публічні особи продовжують тиражувати цю інсинуацію.

Єдиною іноземною особою, під контролем якої перебуває «М.С.Л.», є громадянин Кіпру Маркос Шиапаніс, до якого персональних санкцій Указом Президента не застосовано. Пан Шиапаніс планує прийняти участь у засіданні Вищого адміністративного суду України 12 травня 2016 року.

Враховуючи те, що ні компанія, ні її посадові особи, ні її бенефіціар не вчинювали жодних дій, зазначених в рішенні РНБО, введеного в дію Указом Президента, застосування до «М.С.Л.» санкцій не має під собою жодних правових підстав.

Керівництво «М.С.Л.» вимушено констатувати, що проти оператора державних лотерей з понад 45-річним досвідом роботи в Україні ведеться масштабна кампанія з метою дискредитації та остаточного знищення. На наше переконання, це пов’язано з тим, що впродовж останнього часу представники комерційних та державних структур намагаються «оновити» лотерейний ринок України, замінивши існуючих операторів лотерей на нових. Для цього використовується адміністративний тиск, залучено представників органів влади/лідерів громадської думки, які поширюють у засобах масової інформації недостовірну інформацію, маніпулюючи фактами. Наслідками цього став карколомний фінансовий  спад та катастрофічне зменшення відрахувань до Державного бюджету України.

Незважаючи на все, керівництво «М.С.Л.» підкреслює, що як і завжди, гарантує виконання усіх зобов’язань перед гравцями та державою, підтверджуючи відповідність діяльності компанії європейським стандартам.

До уваги журналістів:

Засідання відкрите.

Після оголошення результатів відбудеться брифінг за участі Маркоса Шиапаніса та керівника юридичного управління «М.С.Л.» Марини Слободніченко.

З питань акредитації звертатись за телефоном:

095-273-24-69 

Поділитись:
10 травня 2016
Ми у Viber!