0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

З Днем народження, лотереє!

Сьогодні знаменна дата улюбленої гри мільйонів – 24 лютого вважається офіційним днем появи лотерей в Старому Світі. Історія цієї розваги почалася з розіграшу, який 24 лютого 1466 року влаштувала в Брюгге (Бельгія) вдова художника Яна Ван Ейка на честь 25-тої річниці смерті свого чоловіка. За задумом жінки, спробувати щастя міг кожен, хто купить квиток, причому зібрані кошти вона віддала біднякам.


На думку істориків, сучасне слово "лотерея" походить від франкського слова "hlot", що означає "жереб": спеціальні кістки, призначені для його метання, археологи знаходили ще в староєгипетських похованнях. 

Французький король Франциск I дозволив у 1520 році проведення в декількох містах лотерей "з метою отримання особистих і суспільних доходів". Успіх був такий великий, що нововведення поширилося по всій країні. В 1530 році лотерея прийшла і до Італії, де перша національна лотерея була організована в 1863 році. Тоді проводилися регулярні (раз на тиждень) розіграші. Головною метою ініціативи був збір грошей для держави: казана отримувала чималий прибуток від бажаючих спробувати своє щастя.

Влади багатьох країн фінансували за допомогою лотерей різні проекти, про що повідомляли простим громадянам: наприклад, в Британії на гроші від проведення таких заходів  були частково або повністю оплачені будівництво Британського музею і ремонт мостів. В Америці за допомогою лотереї, проведеної Джорджем Вашингтоном, була побудована дорога через Камберлендський гірський район. А в Сіднеї за рахунок податків на азартні ігри побудували оперний театр.

Враховуючи європейську практику лотерейних компаній щодо фінансування великих соціальних проектів, оператор державних лотерей «М.С.Л.» завжди надавало фінансову допомогу спортивним та культурним організаціям. 

На регулярній основі «М.С.Л.» надає спонсорську підтримку Товариству ветеранів спорту України, Дитячій юнацькій спортивній школі «Восход», Товариству спортивного туризму України, Федерації футболу Києва. 
43 роки «М.С.Л.» фінансово підтримує фізкультурно-спортивне товариство «Динамо». 


Компанія «М.С.Л.» профінансувала будівництво палаців спорту в Харкові, Одесі та Запоріжжі, водноспортивного комплексу в Дніпропетровську, шахового палацу та відкритого велотреку у Львові, стадіону «Ювілейний» в Полтаві, в Києві – тенісних кортів в Жулянах, легкоатлетичного манежу на Березняках и льодового палацу «Крижинка».


За власні кошти компанії «М.С.Л.» було збудовано і у листопаді 2014 року введено в експлуатацію універсальний учбово-тренувальний центр «Льодограй» (м.Богуслав, Київська область). Зараз «М.С.Л.» частково фінансує поточні видатки комплексу.


З 2000 по 2014 рік включно компанія «М.С.Л.» виступала спонсором кінофестивалю «Молодість» та його Гран-прі (головного призу).


В наші дні в країнах Заходу надходження від лотерей йдуть на фінансування розвитку спортивних та культурних об’єктів. Рівень довіри до гри там надзвичайно великий: загальна кількість гравців коливається від 50 до 70% дорослого населення.

Поділитись:
24 лютого 2016
Ми у Viber!