0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Замість нелегального грального бізнесу під удар міліції потрапили державні лотереї

Оператор державних лотерей ТОВ «М.С.Л.» у останні тижні зіткнувся з проблемою  незаконного закриття міліцією пунктів продажу державних лотерей ТОВ «М.С.Л.» у різних регіонах України.

«М.С.Л.» звертається до громадськості та державних органів за захистом державних лотерей, оскільки не володіє інформацією, з якої причини і ким дано розпорядження про закриття пунктів продажу.

«М.С.Л.» може пояснити ці закриття лише двома причинами. Можливо, має місце «ексцес виконавця» –  коли працівники міліції без умислу плутають нелегальні ігрові заклади з офіційними пунктами продажу державних лотерей. Як стало відомо з публічних заяв Міністерства внутрішніх справ, у країні зараз ведеться кампанія проти нелегального грального бізнесу.

«Оператор державних лотерей компанія «М.С.Л.» повністю поділяє ті цілі, які висловив публічно Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – забезпечити державним лотереям захист від нелегального ігрового бізнесу, щоб у такий тяжкий і відповідальний для країни час державні лотереї ефективно виконували свою головну функцію у суспільстві – забезпечували надходження до державного бюджету», – про це повідомив генеральний директор компанії-оператора державних лотерей «М.С.Л.» Андрій Урядов на прес-конференції в ІА «Інтерфакс-Україна» 22 грудня 2014 року.

Або – це друге з можливих пояснень –  проти оператора державних лотерей ведеться незаконна боротьба руками міліції. Якщо друге припущення відповідає дійсності, то «М.С.Л.» розцінює цю боротьбу як зловмисну антиукраїнську діяльність, спрямовану на зменшення надходжень до українського бюджету та ослаблення держави, адже державні лотереї залишаються значним джерелом наповнення державного бюджету України.

На кінець минулого тижня міліцією було закрито близько 200 пунктів продажу лотереї «М.С.Л.» з наявних 4500. Але збитки для державного бюджету від їх закриття сягають 2 млн гривень щотижня! Із закриття кожного наступного пункту продажу ця цифра зростає.

Державні лотереї проводяться згідно з Законом «Про лотереї», є важливим джерелом формування державних фінансів, та технології державних лотерей прописані так, щоб не призводити до залежності гравців, і знаходяться під повним контролем держави. Так, за 2013 рік державний бюджет отримав близько 300 млн. грн. від оператора державних лотерей «М.С.Л.». Крім цього, сьогодні державні лотереї є важливим джерелом Військового збору. Зокрема, «М.С.Л.» стала найбільшим податковим агентом та платником військового збору в Україні (20,8 млн. грн. за серпень-листопад 2014 року). Оператор державних лотерей ТОВ «М.С.Л.», починаючи з 2002 року, проводить державні лотереї з використанням електронної системи прийняття ставок, яка контролюється в режимі реального часу Державною казначейською службою України.

«М.С.Л.» максимально зацікавлена у тому, щоб Міністерство внутрішніх справ вдало провело свою акцію з викриття нелегального грального бізнесу – про яку оголосило публічно – оскільки в такому разі держава отримає більше надходжень від лотерей.

«М.С.Л.» закликає керівництво держави, Міністерство фінансів, бюджетний комітет Верховної ради, силові структури, неурядові організації, представників ЗМІ, громадськість захистити державні інтереси та права громадян. Зі свого боку, ТОВ «М.С.Л.» по кожному випадку незаконного закриття пункту продажу державних лотерей подало відповідні заяви до суду та прокуратури. «М.С.Л.» готова співпрацювати з МВС з метою роз’яснення її працівникам різниці між нелегальним ігровим бізнесом та державними лотереями з метою запобігання збитків для держави у майбутньому.

Завантажити презентацію 

Поділитись:
22 грудня 2014
Ми у Viber!