0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Лотерейний оператор МСЛ поставив інтереси гравців вище власних інтересів

Лотерейнийоператор«М.С.Л.», єдиний з усіх лотерейних операторів України, який привів всі свої бізнес-процеси у відповідність із Європейськими стандартами відповідальної гри. Це означає, що українські гравці почали грати за правилами розвинених європейських ринків, для яких турбота про гравців та соціальна відповідальність - це правило номер один.

 

6 червня Генеральний директор лотерейного оператора «М.С.Л.» Євген Власенко із рук Президента Європейської асоціації лотерей Фрідріха Стіклера отримав «Сертифікат відповідності стандартам відповідальної гри». Перед тим, як отримати сертифікат, компанія «М.С.Л.» багато років працювала у даному напрямку.

 

«М.С.Л. завжди була соціально-відповідальною компанією - нас завжди турбував гравець і його ставлення до лотереї і ми самі ставили перед собою обмеження, які в цивілізованому світі потрапляють під критерії «відповідальної гри». У Європі стандарти відповідальної гри давно і чітко визначені і лише деякі компанії Європи їм відповідають. Як правило, це лідери своїх ринків. Ми самі підняли для себе планку, відгукнувшись на заклик Європейської лотерейної асоціації пройти сертифікацію - це складний і тривалий процес, який вимагає приведення абсолютно всіх процесів в компанії відповідно до норм відповідальної гри. І тільки після розуміння абсолютної готовності ми зважилися пройти незалежний аудит, який здійснювала компанія, яку такими повноваженнями наділила Європейська лотерейна асоціація », - розповів Генеральний директор компанії«М.С.Л.» Євген Власенко.

 

У ході аудиторської перевірки, лотерейну компанію «М.С.Л.» протягом декількох місяців перевіряли і оцінювали за різними критеріями, такими як: психологія ігор, підготовка персоналу, відповідність  нормам законодавства, відповідність нормам відповідальної гри, протидія надмірного захоплення лотерейної грою та ін.

 

 

Сертифікація «М.С.Л.» є важливим сигналом для ринку, адже українське законодавство практично не захищає гравця від можливих негативних наслідків ігрової залежності і не передбачає ніяких суттєвих коштів для її попередження. Саме тому ініціатива самого лотерейного оператора є настільки важливою.

 

«Більшість гравців не до кінця розуміють всі ризики, пов'язані з грою, включаючи можливі фінансові втрати, виникнення психологічної залежності таїї негативні наслідки. Законодавство, при цьому, не передбачає будь-якої відповідальності операторів за те, що їхній продукт спричинив шкоду здоров'ю гравця, так само як і не покладає на них ніяких обов'язків щодо відповідального підходу до гри », - сказав президент юридичної компанії Jurimex Данило Гетманцев.

 

 

«Компанія «М.С.Л.» стала флагманом просвітницької діяльності в справах боротьби із залежністю від лотерейних ігор. «М.С.Л.» - єдина компанія, яка підняла це важливе соціальне питання і поставила собі завдання не допускати розвиток такої залежності у гравців і допомагати тим, хто вже є залежним. Вже найближчим часом на сайті компанії «М.С.Л.», з'явиться наша спільно розроблена анкета і кожен бажаючий зможе пройти анонімне анкетування та визначити чи є у нього залежність від гри в лотерею», - сказала Тетяна Полоскова, психолог Центру психологічної реабілітації «Кроки життя».

 

«Це тільки один з кроків, які здійснила компанія в сфері відповідальної гри. Ми обмежили кількість ставок, які можна здійснити гравцеві за одну транзакцію, ввели обмеження на суми ставок. Для чого розробили і ввели систему он-лайн моніторингу продажів, яка дозволяє реагувати на будь-які відхилення показників від прийнятого стандарту - наприклад, якщо система бачить, що на якомусь терміналі друкуються 500 лотерейних білетів Лото-Забава, система блокує цю операцію, менеджер зв'язується з продавцем і з'ясовує причину аномалії. Крім того, була проведена величезна робота з персоналом компанії», - повідомила Директор з маркетингу лотерейного оператора «М.С.Л.»

 

Поки в Україні дискутують на предмет майбутнього українських лотерей,  правового регулювання лотерейного ринку та відповідального ведення лотерейного бізнесу, в Європейській лотерейної асоціації дали однозначне визначення того, що в українського лотерейного ринку є майбутнє.

 

 

Для Європейської лотерейної асоціації проходження сертифікації компанією «М.С.Л.» - це важливий сигнал, який буде почутий в Європейському Союзі, адже деякі компанії з самого Європейського Союзу відповідають стандартам протидії надмірному захопленню лотерейною грою та поширенню «гемблінгу» серед неповнолітніх.

Поділитись:
13 червня 2013
Ми у Viber!