0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Благодійний турнір «Кубок відкритих сердець»: зібрано понад 230 000

2 червня 2019 року у столичному спортивно-розважальному комплексі X-Park відбувся 9-й щорічний благодійний турнір з міні-футболу «Кубок відкритих сердець» для підтримки дітей з синдромом Дауна. Організатором спортивної події виступила Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром», а офіційним партнером і одним із учасників заходу цього року виступив оператор державних лотерей «М.С.Л.».

Головна мета проведення турніру - збір коштів, які спрямовуються на підтримку програм Центру раннього розвитку для дітей із зайвою хромосомою. Цього року взяти участь у змаганнях і проявити корпоративну соціальну відповідальність змогли представники 15 компаній, завдяки яким було зібрано понад 230 000 гривень.

Для оператора державних лотерей «М.С.Л.» участь у подібних подіях - соціальна місія та філософія компанії.

«Підтримка соціальних проектів - це певна філософія бізнесу для лотерейних операторів Європи та світу в цілому. І ми, як правонаступник радянського «Спортлото», протягом багатьох років впроваджуємо в Україні європейські цінності. Ми прекрасно розуміємо, що суспільство має бачити, куди спрямовуються кошти від лотерей. І оскільки наразі законодавчо цей процес у країні не врегульований, ми власним прикладом демонструємо, як оператор державних лотерей може підтримувати соціальні ініціативи. Наприклад, такі, як ВБО «Даун Синдром». По-перше, така співпраця потрібна і дітям з інвалідністю, і співробітникам компанії! Це такий собі win-win, коли діти потрапляють в абсолютно адекватне середовище та розуміють, що вони такі ж, як усі! Їм потрібна ця можливість спілкуватися! А, по-друге, співробітники на власні очі бачать цих дітей, спілкуються з ними і розуміють, наскільки важлива така підтримка!», - зазначив директор з маркетингу оператора державних лотерей «М.С.Л.» Павло Вайсеро.

На важливості участі корпоративних команд у подібних заходах зазначають не тільки учасники турніру, а й організатори.

«Компанія «М.С.Л.» бере участь у всіх наших турнірах. Це і боулінг, і пейнтбол, і футбольний турнір. Спочатку компанія була нашим технічним партнером, а тепер - офіційним. Ми дуже вдячні їм за підтримку.

Усі кошти йдуть на програми Центру раннього розвитку. Це - старт для дітей із синдромом Дауна. У цей центр приходять діти від народження і до 8 років. І батьки. Ми останнім часом усе більше робимо фокус не тільки на дітей, а й на батьків, тому що їм потрібна психологічна, інформаційна підтримка - аби вони відновилися, повірили у свої сили і в сили своїх дітей», - каже Олена Большаніна, президент ВБО «Даун Синдром».

Головними переможцями турніру, безумовно, стали діти з зайвою хромосомою, адже для них за один день вдалося зібрати понад 230 тисяч гривень. Щодо командного заліку, то команда «М.С.Л.» у срібній Лізі посіла почесне 3 місце. І вже зараз футболісти лотерейного оператора починають готуватися до участі у наступному футбольному турнірі у рамках ВБО «Даун Синдром», який відбудеться наступного року.

***

Синдром Дауна - генетична аномалія, з якою народжується понад 420 дітей щороку в Україні. Народження такої дитини не залежить ні від способу життя батьків, ні від стану їхнього здоров'я, шкідливих звичок, харчування, статку, освіти, національності чи віросповідання.

Загалом же в нашій країні проживає понад 15 тисяч людей з синдромом Дауна.

Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» (www.downsyndrome.org.ua) заснована в 2003 році батьками дітей з синдромом Дауна. Місія організації - поліпшення якості життя та створення нового майбутнього для людей з синдромом Дауна в Україні. У даний час ВБО «Даун Синдром» об'єднує понад 870 сімей з усіх куточків України.

Проекти, які реалізує відповідно до місії ВБО «Даун Синдром»:

- «Центр раннього розвитку для дітей з синдромом Дауна» - надає послуги раннього втручання, інформаційно-методичну підтримку інклюзивних та спеціалізованих дитячих садків, підготовка до школи, реформи в сфері дошкільної освіти;

- «Перспектива 21-3» - шкільне навчання, працевлаштування та автономне проживання для людей з синдромом Дауна;

- «Українська медична група по синдрому Дауна» - навчання медиків та впровадження новітніх національних стандартів медичного обслуговування людей з синдромом Дауна;

- «Молодіжний клуб» та проект «Підтриманого Працевлаштування» – підготовка до працевлаштування та супровід молодих людей із синдромом Дауна на робочому місці, організація дозвілля молодих людей із синдромом Дауна.

Щороку ВБО «Даун Синдром» організовує три спортивні заходи для корпоративних команд: боулінг, міні-футбол та пейнтбол. Метою цих заходів є фінансова підтримка програм Центру раннього розвитку для дітей з синдромом Дауна.


Поділитись:
5 червня 2019
Ми у Viber!