0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Президент «М.С.Л.»: Що заважає лотереям підтримувати спорт в Україні


20 квітня на запрошення телеканалу «Еспресо TV» до студії програми «Підсумки» завітав президент оператора державних лотерей «М.С.Л.» Георгій Олександрович Ложенко. У прямому ефірі ведучий обговорив із гостем важливі питання, що стосувалися підтримки розвитку дитячого спорту в Україні, різні джерела його фінансування на прикладі досвіду компанії «М.С.Л.» та важливість здорового та сприятливого клімату на лотерейному ринку України як основи для збільшення обсягу фінансової підтримки спорту лотереями.

У першу чергу ведучий відзначив багату історію підтримки спорту саме компанією «М.С.Л.» та згадав, що вже найближчим часом у місті Богуслав, Київської області, відбудеться відкритий турнір з фігурного катання на ковзанах на території УНТЦ «Льодограй», який було збудовано саме на кошти  «М.С.Л.». Відповідаючи на прохання ведучого надати більше інформації, пан Ложенко зазначив:

«Найголовніша наша ідея була, по-перше, в тому, щоб діти, які живуть зі своїми батьками у невеликих містечках, не були обділені тими можливостями, що мають діти з міст-мільйонників чи просто великих міст. Це стосується як доступу до якихось культурних можливостей для  розвитку так і, звичайно, можливостей до заняття спортом. Кожна дитина повинна мати право вибору. Для того, щоб вона мала таку можливість, дитині потрібна база для занять.  Саме звідси у нас виникла програма будівництва цілої низки спортивних об’єктів в Україні. На той час не було війни, не було гіперінфляції, були інші можливості. І ми розпочали з міста Богуслав».

Пан Ложенко звернув увагу на той факт, що після будівництва «Льодограю» у місті Богуслав,  місцем для зведення нового спортивного об’єкту мало стати місто Лозова, що у Харківській області. Проте, нажаль, цей проект довелося призупинити. Але водночас  президент «М.С.Л.» відзначив, що незважаючи ні на що, льодовий палац  у Богуславі залишився та наразі активно працює.

Відомо, що «Льодограй» встиг завоювати довіру спеціалістів, тренерів та спортсменів не тільки на території України, але й за кордоном. Проведення різноманітних змагань, тренувань та спортивних зборів для Льодового палацу в Богуславі тепер вже є звичною справою, проте найближчий турнір є особливим.

«Цей турнір – наш перший крок, коли ми самостійно  з підтримкою  районної організації  проводимо подібний захід, - каже пан Ложенко. – Ми знайшли спонсора, який буде допомагати грошима. Будуть маленькі дітки, що прийматимуть участь у цьому турнірі. Він короткий, одноденний, я б навіть сказав пробний. Але ми даємо можливість цій малечі проявити себе. Проявити свій характер, можливості, бійцівські якості у змаганнях. Ось, власне, і весь сенс всього цього».

Спілкуючись із гостем, ведучий програми звернув увагу, що найбільші успіхи у професійному спорті пов’язані, в основному, зі спортсменами, які були виховані ще у радянські часи, коли всі діти були залучені до  системи спортивних гуртків. Сьогоднішня ситуація в країні бачиться зовсім інакшою, тож на логічне питання щодо того, що саме необхідно зробити, щоб вийти на якийсь рівень підтримки спорту вже зараз, президент оператора державних лотерей «М.С.Л.» відповів:

«На мій погляд є два шляхи. Перший шлях – потужна підтримка зі сторони держави. Це достатньо великі гроші, які мають виділятися з бюджету, які спрямовуватимуться на підтримку, у першу чергу, дитячого спорту. А пізніше на підтримку тих дітей, які там зростають. Другий шлях – симбіоз, коли приватний бізнес має нести певну соціальну відповідальність за цю сферу. Тоді бізнесмени мають усвідомлювати, що необхідно не тільки будувати собі палаци, купувати яхти та «пакуватися», так би мовити, а робити щось реальне для країни, в якій живеш, та для її майбутнього. Робити щось для дитячого спорту, для здоров’я дітей та нації – це добра справа».

Зважаючи на успішний досвід підтримки спорту лотереями протягом напрочуд довгого часу, представників суспільства дивує той факт, що сьогодні лотерейний ринок України у занепаді. Все менше людей купують лотерейні білети, сумніваючись у тому чи можна взагалі виграти у лотерею.

«З цього приводу, - каже Георгій Олександрович, - можу сказати, що сьогодні тільки ледачий ще не повитирав ноги об лотерейний ринок. Я зараз кажу про політиків та умовно публічних осіб. Яку тільки маячню вони не кидали публіці! Маячню, під якою немає жодних фактів. Вони гарно піаряться. Піаряться на чому? «Вони шахраї, злодії! Вони це не так роблять!» - подібні вигуки та заяви нині дуже популярні. Варто це почути пересічному громадянину і той одразу почуває себе невпевнено. Такі дії, по-перше, суттєво підірвали ринок. По-друге, держава не забезпечила нормальне середовище для діяльності цього ринку. Неможливо виростити яблуню на піску та неможливо її виростити на морозі, якого б сорту вона не була.

Що стосується виграшу в лотерею, варто розуміти, що наскільки б успішною людиною ви не були, як сильно б ви не звикли досягати своєї мети одразу, кожна кмітлива  людина має розуміти, що у лотереї кількість спроб математично має бути доволі більшою. Не пощастило з першого разу – може пощастити на десятий. А може й на сотий. Але ті, хто виграє, вони ж насправді виграють! Мільйони ми виплачуємо, автомобілі переможцям віддаємо».

Звертаємо увагу, що тільки в лотереї «Лото-Забава», що є найпопулярнішою лотереєю в Україні та у портфелі оператора «М.С.Л.», кількість мільйонерів на момент проведення інтерв’ю сягала відмітки у 263 українця. Четверо з них стали переможцями вже у 2017 році.

Наостанок ведучий виразив подяку пану Ложенко за його час та коментарі, і встигнув проінформувати телеглядачів, що саме компанія Георгія Олександровича свого часу зробила фільм «Спортлото-82» - відому радянську комедію.

Поділитись:
21 квітня 2017
Ми у Viber!