0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Сьогодні - Всеукраїнський день футболу!

Традиційно 29 квітня відзначається Всеукраїнський день футболу. Рівно 32 роки тому національна збірна України провела свій перший матч, зазнавши поразки від збірної Угорщини (1:3). Історична подія відбулася в Ужгороді, а перший гол у складі "синьо-жовтих" забив форвард одеського "Чорноморця" Іван Гецко.

Тоді ніхто навіть не мріяв, що вже за 14 років збірна України проб'ється до чвертьфіналу на першому для себе чемпіонаті світу, а потім увірветься до топ-8 на Євро-2020. А хіба можна було уявити, що Україна разом із Польщею стануть господарями Євро-2012, а у 2018-му фінал Ліги чемпіонів відбудеться на НСК "Олімпійський".

А ще перемога донецького "Шахтаря" в Кубку УЄФА і фантастичне київське "Динамо" кінця 90-х. І Золотий м'яч для Андрій Шевченка, і перемога збірної України U-20 на молодіжному ЧС-2019.

А сьогодні українець Артем Довбик очолює список бомбардирів іспанської Ла Ліги, українець Андрій Лунін самотужки затягнув "Реал" до півфіналу Ліги чемпіонів, а ще тисячі українців продовжують грати у футбол, незважаючи на страшну війну. Саме в ній ми здобудемо свою головну перемогу. Перемогу заради нашої свободи, заради нашого майбутнього, заради наших дітей. Слава Україні!


Ми у Viber!