0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Що буде далі з "Барселоною"?

Каталонська "Барселона" залишається в центрі уваги футбольних уболівальників навіть після переходу Леонеля Мессі до "ПСЖ". Усіх цікавить, що буде далі з легендарним клубом? Днями Рональд Куман дав відверте інтерв'ю, в якому поділився відповідями на багато питань.

- Я прекрасно пам'ятаю, як виступав у складі "Барселони" ще в якості професійного футболіста, тому я все ще відчуваю себе частиною клубу саме в цьому ключі. Вважаю, що у мене є борг перед цією командою, тому я намагаюся їй допомагати будь-якими способами. Те, що відбувається з "Барсою" останнім часом, - щось неймовірне. Зі мною різне траплялося в кар'єрі, але такого не було ще ніколи.

Вже у перший день мого приїзду в клуб трапився знаменитий "бюрофакс" Мессі, після чого стало відомо про складне фінансове становище клубу. Потім - вотум недовіри і відставка Бартомеу. Багато проблем і дуже непростий час, якщо коротко.

Біда в тому, що тренера судять лише за результатами. Ніхто не буде дивитися, що у нас не було Фаті, Дембеле, а тепер - Агуеро. Це правда, що я був першим, хто пішов на зниження зарплати. Відчув, що маю подати приклад футболістам у непростий для клубу час. Мені дуже сподобалася реакція футболістів, наших капітанів.

Чи шкодував я колись, що нам довелося відмовитися від Суареса? Вибачте але ні. Я прийшов у "Барселону" для того, щоб щось поміняти в цьому колективі. Тому ми подумали, що непоганим першим кроком буде відмова саме від Суареса. Ось тільки ми думали, що він піде в "Ювентус", а не в "Атлетико", але ми точно ніколи не будемо шкодувати з приводу того, що дане рішення було прийняте.

Чи були у мене думки, після такого першого місяця в клубі, в дусі: "Чорт, куди я потрапив"? Звісно, що так! Бувають важкі моменти, але завжди потрібно шукати якісь позитивні моменти. Тоді я собі сказав: "Рональд, якщо хтось до тебе облажався, то ти повинен змінити ситуацію і подолати всі труднощі. Ти повинен знайти вихід із ситуації, коли твоя команда втратила кращого гравця в світі і в тебе переповнений лазарет, фінансові проблеми і таке інше". Я зробив це своїм викликом, і тепер це колосально мене мотивує.

Я вважаю себе дуже сильним психологом. Мене абсолютно не хвилює те, що буде з моїм майбутнім. Я дуже спокійний щодо цього. Але я дуже вдячний публіці, яка підтримала мене в складні моменти, а також Жоану Лапорті, який із перших своїх виступів в якості президента додав мені впевненості. Вважаю, що з його приходом ситуація в клубі стала прозорою настільки, наскільки це необхідно.

Нещодавно у мене була зустріч із клубом, на якій мені сказали, що у мене залишився останній рік контракту, але керівництво задоволене моєю роботою. Більше нічого з цього приводу сказати не можу, але у ЗМІ завжди з'являються якісь нові домисли.

Я відкритий до будь-якої пропозиції з боку "Барселони". Якщо клуб хоче продовжувати співпрацю зі мною, чому я маю турбуватися? Ми пройшли через дуже важкі моменти і, швидше за все, зустрінемося з новими викликами в найближчому майбутньому, тому кожен повинен відчувати, що він на своєму місці. Я бачу, що у нас достатньо перспективних футболістів, які закриють свої позиції на довгі роки. Це надихає.

Пам'ятаю, коли Лапорта подзвонив мені і сказав, що Мессі не продовжуватиме контракт, це був дуже потужний удар. Усі плани на сезон пішли коту під хвіст, оскільки в них Лео був системоутворюючим гравцем. Мені здавалося, що він був дуже мотивований показати себе в новому сезоні після історії з "бюрофаксом". Ми завжди намагалися зробити хорошу атмосферу для Лео в команді, та й для кожного гравця теж, щоб вони відчували себе в гармонії з тренером, командою та ігровою системою.

Нам доведеться змінюватися на тлі переходу Мессі. Розмови про тактичні схеми не мають під собою ніякого сенсу. Навіть Кройфф не завжди грав 4-3-3, які йому приписують. Навіть я грав за "Барселону" у схемі з трьома захисниками. Необхідно бути гнучкими, адже тільки такого підходу вимагає футбол. Я буду продовжувати грати 4-3-3, але 3-5-2 завжди під рукою, тому будемо дивитися по супернику.


Ми у Viber!