0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Сто днів Роберто Де Дзербі

Минулого тижня виповнилося рівно сто днів від того моменту, як головним тренером донецького "Шахтаря" був призначений Роберто Де Дзербі. З цього приводу італійський фахівець дав велике інтерв'ю клубній прес-службі. Пропонуємо найцікавіші моменти.

- Я прагну не тільки прищепити команді видовищний футбол, виграти чемпіонат і Кубок, якнайкраще виступити в єврокубках, але й виховувати молодих гравців, перетворити їх у повністю сформованих футболістів. Мудрик сьогодні - один із найкращих серед молоді, і якщо я не зможу вивести його на новий рівень, то буду розцінювати це як особисту поразку.

В усіх моїх командах остаточне рішення завжди залишалося за мною. Далеко не кожна людина хоче приймати рішення, тому що завжди є ризик припуститися помилки. Я думаю, футболісти, що поповнили наші ряди влітку, зрештою допоможуть клубу заробити. Думаю, "Шахтар" зможе їх продати дорожче, ніж було витрачено на їхню покупку. Я уважно ставлюся до грошей клубу, мені подобається залишати клуб багатшим, ніж він був на момент мого приходу. Маю на увазі трансферну вартість гравців.

Я впевнений у тому, що Марлон і Матвієнко на даний момент здатні грати в центрі оборони краще за інших. Переконаний, що лівий центральний захисник має бути лівоногим. У ситуації, коли я не міг розраховувати на Ісмаїлі, вважав за краще перевести на лівий фланг Матвієнка. Та в ідеалі один центральний захисник має бути правшою, тоді як інший - лівшою. На позиції лівого центрального захисника у нас тільки один футболіст - Матвієнко. Тому, коли він вимушено грає на фланзі, в центрі оборони у нас два правші. Я вважаю Матвієнка чудовим футболістом, але йому трохи бракує спортивної злості. У нього є всі можливості для блискучої кар'єри. Я впевнений, що він здатний досягти значно більшого. Матвієнко знає про це, я його часто наставляю і вимагаю більше жорсткості в єдиноборствах незалежно від позиції, яку він займає на полі. Саме для цього я дав йому капітанську пов'язку. Зростання Матвієнка починається звідси. Хочу, щоб він додав у цьому аспекті.

Мені шкода, що Трубін отримав травму, насамперед шкода самого гравця. Трубін уже досяг досить високого рівня. Для нього неважливо, грає він перед стотисячною публікою або ж на трибунах лише одна людина. Для голкіпера це дуже важлива якість. Але я не сильно переживав через травму Трубіна, оскільки одним із найприємніших сюрпризів у "Шахтарі" для мене став П'ятов. Він уже не молодий, багато виграв, і можна було подумати, що в нього не залишилося стимулів, бажання. Але Андрій показав зразок професійного ставлення до справи, у нього збереглася спрага до гри як в офіційних матчах, так і на тренуваннях. Саме тому мене не стурбувала травма Трубіна.

Степаненко в чемпіонаті відіграв усі матчі на одній позиції. Іноді він заміняв Майкона, іноді - Маркоса Антоніо. В Лізі чемпіонів я використовував двох бразильців одночасно, оскільки вважаю, що вони володіють іншими фізичними якостями, що більше підходять для міжнародних матчів. Але я дуже задоволений Степаненком, і кажу це не тому, що він капітан. Я кажу тільки те, що думаю. Тарас продемонстрував свою готовність, він один із тих, хто показав найглибше розуміння моїх принципів гри. Під моїм керівництвом він проведе ще багато матчів.

Із Жуніором Мораєсом ми обмінюємося повідомленнями. Я знаю, що він багато працює, щоб повернутися. Я радий за нього, оскільки добре знаю, що значить отримати важку травму. З поверненням Мораєса наша лінія атаки посилиться, хоча не варто забувати, що крім Траоре і Сікана в нападі у нас можуть зіграти Дентіньо і Фернандо. Фернандо був травмований майже весь період підготовки до сезону, але він має таку якість, якою в "Шахтарі" володіє тільки Мудрик. Це вибухові футболісти, що володіють чудовою стартовою швидкістю. Це дуже важливо, адже бувають такі матчі, як проти "Монако", коли саме вихід Фернандо зрівняв команди у фізичному аспекті.


Ми у Viber!