0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Збірна України: готовність номер один! Прогноз на 557 тираж

Отже, до стартового матчу Євро-2020 лишаються лічені хвилини. Вже сьогодні на поле римського "Стадіо Олімпіко" вийдуть національні збірні Італії та Туреччини. Для збірної України турнір розпочнеться 13 червня поєдинком проти Нідерландів у Амстердамі. А потім будуть два матчі в Бухаресті: з македонцями (17 червня) та австрійцями (21 червня). В 1/8 фіналу з кожної групи виходять по дві кращі команди. Також у плей-офф зіграють чотири збірні з числа тих, що посядуть треті місця.

Це вже третій чемпіонат Європи для збірної України. Першим став домашній Євро-2012, у якому команда Олега Блохіна не змогла вийти з групи з Англією, Францією та Швецією. Через чотири роки підопічні Михайла Фоменка провалилися у Франції, де програли всі три матчі - німцям, полякам і північноірландцям.

Головна сила збірної України зосереджена в півзахисті. Тренерський штаб робить ставку на трикутник Степаненко - Малиновський - Зінченко, навколо якого будується вся гра. Як відомо, двоє перших поїхали на Євро не зовсім здоровими, а третій за клуб і збірну грає на зовсім різних позиціях. Змушує непокоїтися форма Ярмоленка, який пропустив більшу частину сезону. Не зіграє на Євро Коноплянка, проблеми зі здоров'ям у Циганкова. Досі немає визначеності з основним голкіпером, адже в товариських матчах були задіяні і Трубін, і Бущан, і П'ятов.

Для Андрія Шевченка це перший великий турнір у якості головного тренера. Він був лідером збірної України на ЧС-2006 і ЧЄ-2012, але зараз Шевченко відповідає за результат всієї команди. На Євро-2020 збірна України стане одним із наймолодших колективів (середній вік - 26 років). Нашу команду не зараховують до числа фаворитів, але багато хто вважає, що саме Україна може стати темною конячкою, здатною піднести сюрприз.

Андрій Шевченко (головний тренер збірної України):

- У нас міцний кістяк. Починаючи від нашого капітана Андрія П'ятова і піднімаючись по кожній лінії, у нас є гравці, що володіють певним досвідом і якостями. Однозначно я вважаю, що Малиновський, Зінченко і Ярмоленко - це топ-гравці. Малиновський видав дуже сильний сезон в "Аталанті". Зінченко теж провів чудовий сезон у "Манчестер Сіті", був близький до перемоги в Лізі чемпіонів. Це, звісно, розширює наші можливості. Але дуже важливо, щоб ці гравці підійшли до турніру в оптимальному психологічному та фізичному стані.

Додатковий рік очікування надав нам можливість додаткового пошуку. Це досить великий термін. Команда змінилася, додалися нові гравці. Ми багато працювали над тим, щоб нові хлопці, які влилися до нашого складу, якомога швидше вписалися у структуру команди і зрозуміли принципи, за якими ми граємо. Зараз я можу сказати, що ми готові до чемпіонату Європи.


Ми у Viber!