0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

Україна фронт, Польща тил

1

Сьогодні раша воює не просто проти України. Ця наволоч  воює зі всім демократичним світом, а наша Батьківщина уособлює демократичне людство на кордонах з орками.

І саме ми як едж демократичного світу, який, нажаль, історично опинився біля мордора, викликаємо у нього звірину ненависть. І саме на нас покладена історична місія стати кінцем ганьби сучасної цивілізації під назвою «Рассыя», як вони кажуть. Нажаль, дуже високою ціною…

Але є і  позитивні новини в історичному ракурсі.  Напередодні Другої світової війни, і про це мало згадують,  Франція та Велика Британія намагались юридично об’єднатися в одну державу, такий собі окремий союз, з надією, що це допоможе стримати Гітлера. Нажаль, не спрацювало. Але обидва народи цих сусідніх країн відверто хотіли разом створити опір нацистам. 

А от зараз, коли раша підло та підступно напала на Україну  з метою знищити нас, відбулась історична подія. І це ми повинні запам’ятати, розказувати нашим дітям, а наші діти мають розповідати своїм дітям….

Фактично відбувся історичний союз між Польщею та Україною. І навіть не на юридичному рівні, а на рівні народів, простих людей, громадян.

Близько двох мільйонів українців знайшли притулок у Польщі з моменту збройного нападу росії на нашу країну.  Саме Польща, її уряд та її народ спрацьовують, як тилова підтримка України. Хіба ворог міг на це розраховувати, коли під гаслами боротьби з «українським нацизмом» та за «руській мір» пішов вбивати український народ, намагаючись робити це доти, доки він на стане на коліна перед агресором – «брацкім руськім народам»?

Всі ці сучі потрохи з генеральськими погонами ЗС росії навіть уявити не могли, що щоб подавити український опір, треба подавити українську свідомість. А в неї багато вікова наснага до волі. 

Як і у наших польських  братів-сусідів, які так само щиро ненавидять путінську росію.

І ще путінські військові стратеги не врахували в своїх планах війни проти України реакцію братських народів, найміцнішим серед яких вже не вперше стала Польща.

Хіба була готова ця країна прийняти 2 мільйони українців? Хіба думали наші польські брати, що потік біженців з України буде таким великим та інтенсивним? Звісно, ні.

Але ви чули хоча б про одного українця, якому б відмовили у допомозі чи притулку в Польщі? Хіба вони примушені нам допомагати? Ні, вони не можуть не допомагати.

Я думаю, що країна, яка останні 30 років звикла працювати на людей та жити добре, і іншим зичить добра. Вони добрі.

І це те, що принципово відрізняє сьогодні, в 2022 році, країни Європи від росії. Вони добрі, бо добре живуть. Вони кохають, вони не хочуть ненавидити.

А оосія нікого не любить.  І в першу чергу своє населення, яке за часи путіна і народом вже назвати важко. Так, в основному зборище чоловікоподібних тварин. Орки вони і є орки. До речі, нам треба пам’ятати це без всяких ілюзій: з ким ми маємо військову справу. Для перемоги, для майбутнього, для щастя наших дітей. 

В нашій статті ми не торкаємося військової допомоги та політичної підтримки польського керівництва, які безцінні для нас. 

Ми торкнемося тих цінностей, які характерні для людства, людяності, а також для світу державних лотерей: робота заради суспільства, добрі справи, права людини. І наскільки вони важливі пересічному поляку. І як вони проявляються в цей важкий для України час.  

  • Totalizator Sportowy, TS (Тоталізатор Спортови), польський оператор державних лотерей, миттєво відгукнувся на нашу   ініціативу виключення російських та білоруських лотерей з світової лотерейної спільноти, навіть відправив листа від свого імені. І це їх виключення вже відбулось.

2

Перша сторінка веб сайту польських лотерей саме про виключення росії та білорусі з всесвітньої лотерейної асоціації. 

  • Totalizator Sportowy організував цілодобовий інформаційний пункт на Західному вокзалі у Варшаві, куди прибуває багато біженців з України. Пункт служить кімнатою очікування для матерів з дітьми, перш ніж вони вирушать до інших пунктів призначення у Польщі та далі в Європі. Там також можна отримати юридичну консультацію. Співробітники TS працюють у пункті волонтерами, надаючи інформацію, допомагаючи з їжею та гарячими напоями, граючи з дітьми тощо. Їм дозволено бути волонтерами у робочий час (із збереженням зарплатні).

  • Фонд TS LOTTO пожертвував 200 000 злотих Польському Червоному Хресту та 200 000 злотих Польському Карітасу, благодійним організаціям, які нині допомагають біженцям (кожна пожертва близько 42 000 євро).

3

  • Фонд LOTTO також запустив спеціальну програму, в рамках якої волонтери компанії можуть зареєструвати власні  ініціативи з допомоги українцям та отримати на них фінансування.
  • 14 березня TS передав базу відпочинку компанії у Криниці-Здруй під житло для біженців. У ньому проживатимуть 45 осіб.
  • Компанія TS підтримала співробітників у зборі продуктів харчування, предметів особистої гігієни та медикаментів для біженців, надавши приміщення та транспорт для зібраних речей.
  • 18 березня TS запустила спеціальний благодійний лотерейний продукт для збору коштів для України під назвою Zaklady Specjalne (Спеціальні ставки). Цей продукт запускається лише у надзвичайних обставинах та продається протягом обмеженого часу. Весь прибуток піде на підтримку народу України.

4

  • Спортсмени та інші організації, які співпрацюють із оператором державних лотерей Польщі, записали відеоролик на підтримку України.

І польські лотереї не єдині в своєму руху допомоги Україні.

Сьогодні в кожному великому польському магазині встановлена кошик чи палетомісце для збору речей для України.  Порожніх немає.

5

6

Сьогодні майже кожний польський сайт розпочинається з заклику до фінансової допомоги Україні. 

7

8

Співробітники польської компанії Hygienika, яка була постачальником підгузників та вологих хустин для українських мереж, завантажили повні машини своєю продукцією, відвезли на кордон, передали нашим волонтерам, спали в холодних машинах, повернулися в Варшаву хворими. Їх хтось примушував це робити? Ні. Просто вони вважають це важливим.

Сьогодні польські автобуси та потяги в українських прапорах. 

9

10

Між іншим, проїзд для українців безкоштовний. Так само безкоштовні дзвінки на номери українських мобільних операторів; перекази грошей та інші банковські операції для українців в Польщі без комісії.

Сьогодні біля серця поляка українська стрічка. Сьогодні в серці поляка наша біль. Польща є  важливою  моральною та матеріальною допомогою  для України.

Без тилу не буває фронту. Міцний тил є запорукою перемоги.

І разом з польськими братами та сестрами нас багато, більше 80 мільйонів.  І всі за вільну європейську Україну.

Раби ще ніколи не перемагали вільних. А значить, росія не може перемогти Україну.

Перемога буде за нами! Слава Україні!


Поділитись:
24 березня 2022
Ми у Viber!